AMSS: Stanje na putevima

Lazarevac, 17. juna 2023. - fotografija niske rezolucije - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašiæ obišao mesto Junkovac, u opštini Lazarevac, koje je usled obilnih padavina i izlivanja reke Turije poplavljeno i tom prilikom naglasio da æe pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, koji su punim kapacitetom angažovani na evakuaciji ugroženog stanovništva i crpljenju vode, biti uz graðane i pomagati im kako bi se u što skorijem roku vratili u svoje domove. FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEÆ/ bg
U Srbiji se, zbog najavljenog sunčanog vremena danas i narednih dana, očekuje stabilizacija putnih pravaca, ali je potreban oprez zbog mogućih nanosa zemlje i kamena na onim putnim pravcima na kojima je došlo do izlivanja reka, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Zbog poplava padavina koje su prethodnih dana zadesile neke delove Srbije, usledile su poplave i odroni, pa na tim mestima AMSS savetuje povećanu opreznost vozačima. Neka od tih područja su Kraljevo, Čačak, Mladenovac, Novi Pazar, Jagodina.

Odroni su na području Majdanpeka, Kučeva,Kraleva, Kruševca, Ovčar Banje prethodnih dana uslovljavali prekide u odvijanju saobraćaja a njihova učestalost očekivana je i u narednim danima pa AMSS savetuje pažljiviju vožnju kroz useke i klisure.

Prema informacijama Uprave granične Policije RS, dobijenim u 5:30 časova, nema zadržavanja vozila na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Teretna vozila čekaju tri sata na prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije, kao i 120 minuta na prelazu Batrovci, na izlazu.

Oštećenje puta Boljevac-Sokobanja zbog padavina, naizmenično propuštanje vozila

Usled oštećenja kolovoza zbog obilnih padavina na putu Bolevac – Sokobanja, kod mesta Nikolinac, putnička vozila se naizmenično propuštaju, dok je za teretna motorna vozila obustavljen saobraćaj, saopštilo je danas Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na auto-putu E-75, petla Jagodina petla Ćuprija, kod Ćuprije do 15. jula obavljaju se radovi na pojačanom održavanju nadvožnjaka. Za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka smera Niš Beograd i saobraćaj se odvija dvosmerno kolovoznom trakom smera Beograd Niš.

Na putu Kokin Brod – Pribojska Banja, do sutra je na snazi obustava saobraćaja zbog radova na asfaltiranju, od 7 do 17 časova a alternativni pravac za vozila je Kokin Brod – Bistrica – Priboj.

Zbog asfalterskih radova, danas od 8.30 do 12 časova i od 13 do 17 časova, obustavljen je saobraćaj na putu Ribariće – Mehov Krš. Alternativni putni pravac: Novi Pazar – Pazarište Tutin Mehov Krš – državna granica sa Crnom Gorom.