Od sledeće godine Šiđani besplatno u Galeriju, Muzej i bez članarine za učlanjenje u Biblioteku

U sali Kulturno obrazovnog centra Šidu održana 42. sednica Skupštine opštine Šid, poslednja sednica lokalnog parlamenta u ovoj godini. 

Pored usvojene Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Šid za 2023. godinu, na dnevnom redu sednice našli su se programi poslovanja javnih preduzeća, kao i programi rada ustanova sa finansijskim planom za 2024.godinu. 

Na incijativu predsednika Opštine Šid Zorana Semenovića, odbornici SO Šid jednoglasno su podržali predlog da građani opštine Šid više ne plaćaju učlanjenje u Narodnu biblioteku „Simeon Piščević“, kao ni ulaz u Galeriju slika „Sava Šumanović“ i MNU „Ilijanum“. 

Predsednik Opštine i predsednik Skupštine opštine Šid, pozdravili su prisutne odbornike, osvrćući se na rezultate rada u godini koja je na izmaku. SO Šid donela je niz važnih odluka, dok su Opštinska uprava, javna preduzeća i javne ustanove uspešno odgovorili na većinu zadataka koji su im povereni. Na taj način sumirani su rezultati rada u ovoj godini, stvarajući jasnu sliku svih postignuća i pravca razvoja naše zajednice i u godini koja dolazi.