Iva Bežanović prvakinja Balkana

U subotu, 6. jula je u Mariboru (Slovenija) održana je Balkanijada za mlade atletičare (ispod 18 godina) na kojoj su učešće uzeli i atletičari iz Sremske Mitrovice.

Selektor Edin Zuković je na svoj spisak stavio i troje članova iz atletskog kluba „Srem“, Ivu Bežanović za disciplinu skok u vis, Davida Perkovića u disciplinama bacanje diska i kladiva i Taru Žarić u disciplini 2000m sa preprekama.

Iva Bežanović je potpuno opravdala ukazano poverenje. Vodila je veliku borbu sa dve atletičarke iz Bugarske ali je smogla snage da bude najbolja kada je to najpotrebnije i u odsudnom trenutku preskoči
zlatnu visinu od 1.76m. Ovom pobedom je samo potvrdila zašto je sigurna učesnica i jedna od uzdanica Srbije na predstojećem Prvenstvu Evrope za istu kategoriju ovog leta.

David Perković je nastupao u dve discipline, po satnici odmah raspoređene jedna za drugom. U bacanju kladiva je bio deseti sa rezultaom 48.51m dok je u bacanju diska bio četrnaesti.

-Veoma sam zadovoljan. Ovo je Ivino drugo veliko takmičenje, a prvo van granica Srbije, i u njega je kao i na prvom nastupala koncentrisana, hladne glave, potpuno motivisana i borbena. Posle velike borbe protiv iskusne i godinu dana starije Bugarske takmičarke pokazala da je spremnija i zasluženo odnela titulu prvaka Balkana za ml juniore. Što se Davida tiče trema je učinila svoje ipak je ovo debi, prvo veliko takmičenje za njega i to u dve discipline. Ovo mu može biti samo motiv da napreduje i dalje – rekao je Miroslav Erak, trener Ive i Davida.

Tara Žarić, takođe debitant u reprezentaciji, nije otišla kao favorit i u trci na 2000m sa preprekama se plasirala na 11. mesto, ali trčeći svoj lični rekord u ovoj disciplini koji sada iznosi 8:08.75. Svakako
nije podbacila, dala je sve od sebe, a konkurencija je bila zaista jaka.

Mlada generacija atletičara AK „Srem“ tek dolazi, a uz nju stasavaju i novi naraštaji pod budnim okom trenera ovog kluba.