Sedmi dan Igara u Parizu – Topićeva i Sinančević na borilištima, Đoković protiv Muzetija u polufinalu

foto RTS

Sedmog takmičarskog dana Olimpijskih igara u Parizu počinju nadmetanja atletičara i na borilišta će dvoje predstavnika Srbije – skakačica uvis Angelina Topić i bacač kugle Armin Sinančević. Novak Đoković od 19.00 časova igra protiv Italijana Lorenca Muzetija u polufinalu olimpijskog turnira, a na teren će i basketaši, i to dva puta u tri sata – protiv Letonije (19.05) i Poljske (22.05).

Đoković u polufinalu protiv Muzetija i povrede kolena

Četvrti put u karijeri Novak Đoković će igrati u polufinalu olimpijskog turnira. Na korak je od medalje u Parizu, a da bi nastavio pohod ka najsjajnijoj moraće danas da savlada Italijana Lorenca Muzetija, trenutno 16. igrača na ATP listi.

Sve to pod uslovom da srpski teniser bude u stanju da u 19.00 časova izađe na parisku šljaku i da ga pobeda nad Stefanosom Cicipasom (2:0) u četvrtfinalnom duelu nije koštala nove povrede kolena, kao što je nagovestio u zabrinjavajućoj izjavi za RTS nakon meča u četvrtak.

Pre Grka, Đoković je turnir u Parizu započeo rutinskom pobedom protiv Australijanca Metjua Ebdena (2:0), kojem je prepustio samo jedan gem, u drugom kolu je savladao Španca Rafaela Nadala (2:0), a u osmini finala Dominika Kepfera iz Nemačke, takođe bez izgubljenog seta – 2:0.

Lorenco Muzeti je u Pariz stigao samo dan nakon što je izgubio od Fransiska Serundola u finalu turnira u Umagu. To ga nije sprečilo da na Olimpijskim igrama naniže četiri trijumfa, bez izgubljenog seta – protiv Francuza Gaela Momfisa, Argentinca Marijana Navonea, Amerikanca Tejlora Frica i Aleksandra Zvereva iz Nemačke.

Đoković i Muzeti su se do sada sedam puta gledali preko mreže, a srpski teniser je samo jednom izgubio. Jedinu pobedu nad Đokovićem Muzeti je upisao u osmini finala Monte Karla prošle godine, kada je slavio sa 2:1 u setovima (4:6, 7:5, 6:4).

Čak tri puta su igrali jedan protiv drugog ove godine i tri puta je Đoković bio bolji – u Monte Karlu (2:0), na Rolan Garosu (3:2) i u polufinalu Vimbldona (3:0).

Naročito uzbudljiv i nezaboravan bio je prvi susret dvojice tenisera na pariskoj šljaci pre tri godine, kada je Muzeti prva dva seta dobio u taj-brejku, nakon čega je osvojio samo jedan gem i na kraju predao meč pri vođstvu Đokovića od 4:0 u odlučujućem setu.

Teniseri, polufinale:

Petak:
13.30 Feliks Ože-Alijasim – Karlos Alkaraz
19.00 Novak Đoković – Lorenco Muzeti