Branislav Nedimović izabran za gradonačelnika Sremske Mitrovice

Branislav Nedimović izabran je za gradonačelnika, na sednici Skupštine grada, a njegova zamenica je Danica Nedić. On je na lokalnim izborima održanim u junu bio nosilac izborne liste okupljene oko SNS-a. Najavio je brojne projekte, izgradnju vrtića, IT parka, pijace, jefitnih stanova itd, što će još više unaprediti život u našem gradu.

 

„To su srednjoročni ciljevi, planirani do 2025. godine, a dugoročni ciljevi, do 2028. godine su: izgradnja jeftinih stanova za radnike u zdravstvu i prosveti na dve lokacije, na mestu starog Brodogradilišta u Mačvanskoj Mitrovici i pored naselja KPDom, kao tzv. naselje KPDom dva. Izgradićemo nov vrtić pored škole u Mačvanskoj Mitrovici i u Noćaju, u planu je da se rekonsturišu još neki vrtići i da se izgradi oblizanica oko Laćarka koja bi počela od Kuper standrada, pa bi išla sve do Krila u tom mestu. Puno će da košta ali će promeniti filozofiju ovog Grada, a pogotovu  Laćarka. Kultura će biti jedna od prioritenih oblasti, posle završetka obnove pozorišta, rekonsruisaće se sve ustanove kulture. Na bazi kulture i turizma možemo da postanemo brend Srbije kad je reč o vikend turizmu. Vidljivost, prepoznatljivost i konkurentnost su politika koja će grad vratiti na lidersku poziciju među lokalnim samoupravama. Saradnja, tolerancija i dogovor biće svakodnevnica unutar Skupštine grada. Ljudi koji će gledati, slušati i raditi biće oni koje su Mitrovčani izabrali,” istakao je Nedimović.

Kako je naveo obraćajući se novinarima: „Što bi veliki Čerčil rekao: Mogu samo da obećam krv, suze, znoj i rad, ja za drugo ne znam. Ovaj grad volim najviše na svetu i spreman sam sa saradnicima da radimo neprekidno kako bi svim građanima u Sremskoj Mitrovici bilo bolje. Malopre sam na skupštinskoj raspravi rekao da pružam ruku svima i opoziciji, i onima koji misle drugačije, to je potpuno normalno, da neko misli drugačije, ako su spremni da rade za ovaj grad, vrata su im širom otvorena. Mi smo ostvarili najveću pobedu ikad, sa 62% i želim da se zahvalim svim ljudima koji su glasali za nas. Svima mogu da obećam da ćemo raditi puno i zamoliću sve, da zajedno učinimo Mitrovicu velikom i da bude brend Srbije.”

 

Nedimović je ranije funkciju gradonačelnika Sremske Mitrovice obavljao od 2008, do 2016. godine, bio je ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije od 2016. do 2022. godine i potpredsednik Vlade, nakon čega je obavljao funkciju potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije. Rođen je 1977. godine u Sremskoj Mitrovici gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Bio je i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije 2003. godine.

Za zamenika gradonačelnika izabrana je Danica Nedić, rođena 12. oktobra 1985. godine. Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Sremskoj Mitrovici. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Do sada je obavljala funkciju direktora Javnog preduzeća za distribuciju prirodnog gasa JP „Srem-gas”. Mandat za ovo imenovanje prestao je danas, izborom za Nedimovićevu zamenicu.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica izabrani su i članovi Gradskog veća: Momir Gajić, Ljiljana Božić, Nataša Bojanić, Dragoljub Laketić, Nada Tojagić, Dalibor Ivanović, Mirko Dragojlović, Zlatko Načev i Jovica Petrović, potvrđeni mandati novim odbornicima i konstatovan prestanak mandata nekolicini odbornika.