U Sremskoj Mitrovici smanjena cena daljinskog grejanja 10,2%

Foto: Moj grad SM

Na jučerašnjoj prvoj sednici Gradskog veća u novom sazivu, kojom je predsedavao novoizabrani gradonačelnik Branislav Nedimović, koja je održana u nedelju u 7:00 časova, doneta je važna odluka da se cena grejanja snizi za 10,2% od 1. avgusta.

Naime, JP „Toplifikacija“ u Sremskoj Mitrovici je naloženo da se snizi cena grejanja a ova Odluka se odnosi na stambene zone, tako da će i građani kojima se grejanje obračunava po kvadratnom metru, kao i oni koji imaju kalorimetre, plaćati manje za 10,2% počevši od 1. avgusta.

Foto: arhivska

Ovim povodom gradonačelnik Branislav Nedimović je istakao da je u prethodnom periodu ukazivao na stanje na tržištu energenata i da je cenovna politika koja se vodi u državi takva da ima prostora za smanjenje cene grejanja, u proteklih nekoliko meseci.

„Ne znam zašto prethodno rukovodstvo i zašto su se rukovodioci Toplifikacije oglušili na ove stvari, mislim da moraju da snose odgovornost zbog toga. Danas je Gradsko veće iskoristilo svoj krajnji instrument, inače se drugačije radi, i naložilo im da smanje cene. Mi što obećamo, to ćemo i da uradimo, tako je bilo i sa ovom stvari, možda nismo bili brzi ali mislim da je prošlo 48 sati od kad smo izabrani,” istakao je Nedimović.