Petnaesti dan Igara u Parizu – košarkaši za bronzu protiv Nemaca, Novakovićeva vesla za finale

Petnaestog takmičarskog dana Olimpijskih igara u Parizu košarkaši Srbije će od 11.00 časova igrati protiv Nemačke utakmicu za treće mesto i bronzanu medalju. Kajakašica Milica Novaković veslaće u polufinalnoj trci jednoseda na 500 metara. Rvač Hetik Cabolov, predstavnik Srbije u kategoriji do 74 kilograma slobodnim stilom, pokušaće u repersažu da se domogne bronze.

Košarkaši Srbije igraju od 11.00 časova protiv Nemačke meč za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ekipa Svetislava Pešića odigrala je taktički sjajnu utakmicu u polufinalu, tri i po četvrtine je držala američki „drim tim“ na konopcima, ali je ispustila veliku prednost i poklekla u finišu, pa će morati da se zadovolji prilikom da iz Pariza ode sa bronzom.

Protivnik u duelu za treće mesto biće Nemačka, aktuelni prvak sveta, koja pod vođstvom Gordona Herberta igra izvrsu košarku. Sve do uzbudljivog polufinala protiv Francuske, Nemci su bili neporaženi na olimpijskom turniru. U grupi B su savladali sva tri konkurenta – Francusku, Brazil i Japan.

„Orlovi“ i „panceri“ su se poslednji put sreli baš u finalu Svetskog prvenstva prošle godine na Filipinima, kada je Nemačka pobedila rezultatom 83:77 i prvi put u istoriji osvojila titulu šampiona sveta.

U finalu olimpijskog turnira igraće večeras od 21.30 domaćin Francuska i Sjedinjene Američke Države.

Rvač Cabolov u repersažu traži bronzu

Rvač Hetik Cabolov, predstavnik Srbije u kategoriji do 74 kilograma slobodnim stilom, poražen je u petak u četvrtfinalu olimpijskog turnira, ali će danas imati priliku da se kroz repersaž domogne bronze.

Protivnik srpskog rvača biće Kubanac Gendri Garzon Kabaljero. Ukoliko ga Cabolov savlada, od bronzanog odličja će ga deliti još samo jedan trijumf.

Rvački program počinje u 11.00 sati, a borba srpskog predstvnika je druga po rasporedu na strunjači A.

Milica Novaković vesla u polufinalu

Ženski kajakaški četverac iz Srbije je takmičenje na Olimpijskim igrama okončao u polufinalu i, za razliku od muškaraca, nije bio u prilici da se bori za odličje, ali će Milica Novaković danas od 10.40 veslati u polufinalnoj trci jednoseda na 500 metara.

Nadmetaće se u drugoj polufinalnoj grupi sa konkurentima iz Hrvatske, Holandije, Danske, Švedske, Kanade, Francuske i sa Novog Zelanda.

Plasman u finale izboriće po dva najbrža čamca iz sve četiri grupe. Treći i četvrti iz svake grupe boriće se kasnije danas za što bolji plasman u B finalu, a peti i šesti u C finalu.

Počinje petnaesti takmičarski dan u Parizu…

Nakon četrnaestog takmičarskog dana Olimpijskih igara u Parizu dodeljeno je 880 medalja. Prve na listi najuspešnijih nacija su Sjedinjene Američke Države sa 111 odličja, od kojih su 33 zlatna. Druga je Kina sa 83 medalja (33 zlata), a takmičari iz Velike Britanije su se 57 puta popeli na pobedničko postolje, gde im je uručeno 14 zlatnih medalja.

Prvu medalju za Srbiju osvojili su strelci – Zorana Arunović i Damir Mikec u disciplini deset metara vazdušni pištolj – miks, dok je Novak Đoković pobedio Karlosa Alkaraza u finalu teniskog turnira i doneo srpskom timu drugo zlato. Vaterpolisti su obezbedili plasman u finale i još jednu zagarantovanu medalju, a četvrto odličje za Srbiju osvojila je taekvondistkinja Aleksandra Perišić, koja se okitila srebrom.

Petnaesti dan u Parizu počeće već u 8.00 sati maratonskom trkom za muškarce, a kasnije tokom dana  na programu je nekoliko važnih i atraktivnih finala – u muškoj odbojci (13.00), ženskom rukometu (15.00), ženskom vaterpolu (15.35), ženskom fudbalu (17.00), muškoj košarci (21.30) i muškoj odbojci na pesku (22.30).

Priliku da u pojedinim kategorijama i disciplinama osvoje olimpijska odličja imaće danas i stonoteniseri, golferi, dizači tegova, sportski penjači, kajakaši, vozači kanua, gimnastičari, skakači u vodu, biciklisti, pentatlonci, rvači, taekvondisti, brejkeri, bokseri i atletičari.