Virtuelni sajam zapošljavanja namenjen mladima 18. septembra

Nacionalna služba za zapošljavanje filijale Kruševac, Niš i Sremska Mitrovica organizovaće 18. septembra virtuelni sajam zapošljavanja namenjen mladima.

Pod nazivom „Garancija za mlade, nove prilike i mogućnosti“ sajam će biti održana preko internet platforme. Ovaj onjaln sajam organizovaće se u okviru programa „Garancija za mlade“ koji se sprovodi u filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje Kruševac, Niš i Sremska Mitrovica.

Cilj Virtuelnog sajma zapošljavanja je da se prevashodno podstaknu mladi iz tzv. NEET kategorije (eng. “Not in Education, Employment or Training” – mladi koji su nezaposleni, nisu na školovanju i nisu na usavršavanju kroz obuke), a koji su uključeni u program Garancija za mlade.

Pozivaju se svi zainteresovani poslodavci da se prijave za učešće na sajmu, kako bi im, kao učesnicima, bio dodeljen virtuelni štand, ali i kontakti sa potencijalnim kandidatima za zaposlenje. Dugogodišnja praksa NSZ je pokazala da je Sajam zapošljavanja najefikasnija mera aktivne politike zapošljavanja kojom se obezbeđuje direktan kontakt između poslodavaca i tražioca zaposlenja.