Sremska Mitrovica: Svečani doček đaka prvaka

Povodom početka nove školske godine, u svim mitrovačkim školama upriličeni su programi dobrodošlice za prvake. Prvog dana škole, za oko 640 đaka prvaka, mitrovačke osnovne škole posetili su i predstavnici Grada, koji su pozdravili roditelje i učenike kako bi im poželeli sreću i uspeh u školovanju.

Mitrovački mališani su danas seli u školske klupe, a sve škole su se potrudile da ih dočekaju prigodnim programom. Bile su tu i reči ohrabrenja, koje su možda ipak malo više značile uzbuđenim roditeljima, koji svoju decu sada šalju u jednu novu životnu avanturu.

Uspešno školovanje prvacima poželeo je Vladimir Sanader, predsednik Skupštine grada, uz želje da budu dobri i vredni đaci, i da savesno stiču svoje obrazovanje. On je izrazio nadu da će im početak školovanja ostati u najlepšem sećanju, poželeo im uspešan start i da budu dobri đaci.

Učenici ostalih razreda vratili su se u školske klupe, sa početkom nove školske godine. Srećan početak školovanja, prvacima su poželeli, pored predstavnika lokalne uprave i učitelji i direktori škola. Male školarce su dopratili mame i tate, bake i deke, tetke i ujaci i uživali u prijemima povodom početka školske godine, zajedno sa njima.