Nedimović: Mitrovica dobija još podvožnjaka

Zamislite da nema više čekanja ni na jednoj pruzi u gradu i zamislite voz koji od Beograda do državne granice ide 100 posto brže! To će u budućnosti biti realnost, jer će ova pruga biti obnovljena, kako bi ovuda saobraćali vozovi kao što je Soko, rekao je gradonačelnik Branislav Nedimović.

Polovinom sledeće godine treba da počnu radovi na izgradnji prvog od više planiranih nadvožnjaka u okviru rekonstrukcije pruge Beograd – Šid, a kod Martinaca će se graditi nadvožnjak, jer to dozvoljava prostor.

Na teritoriji Grada biće izgrađena još četiri podvožnjaka, poput onog prema naselju KPDom. Izgradnjom tog objekta dužine 1,7 kilometra spojeni su severni i južni deo Sremske Mitrovice i rešen problem bezbednosti učesnika u saobraćaju, a omogućava se i širenje naselja ka Fruškoj Gori.

„Radiće se nadvožnjak Mitrovica – Laćarak, uspeli smo da se izborimo za podvožnjak na Radinačkom putu, to je ulica Petra Preradovića kad prelazite u Novosadsku ulicu, odnosno ispod, i još jedan u Laćarku, na kraju Železničke ulice prema Vardi. Tu će se isto raditi podvožnjak jer mi imamo tu 400, 500 ljudi koji nam žive s one strame, kako da ostanu tamo da žive bez kontakta sa svetom, i jedan veliki nadvožnjak će da se radi na putu Laćarak – Martinci, na pružnom prelazu Martinci jer tu ima dosta prostora. To će da se odradi i ja sam prilično zadovoljan. Biće još na jednoj tački koja ima veze s Mitrovicom, ali realno je na obodu, to je već kraj Katastarske opštine Kuzmin, prema Erdeviku i taj pružni prelaz će isto biti urađen na odgovarajući način, mislim da će se i tu ići sa podvožnjakom.” naveo je gradonačelnik Branislav Nedimović.

S obzirom na to da je projekat revitalizacije državnih železnica od nacionalnog značaja, radovi će se finansirati iz republičkih sredstava, a iako ovo izgleda možda vremenski udaljeno, Soko će doleteti i do Sremske Mitrovice.