SREM KLOB KOB FEST 2024.

Tradicionalna gastronomsko turistička manifestacija “Srem klob kob fest” održaće se u petak 25. oktobra u Slovačkom domu u Šidu i u subotu 26.oktobra u Slovačkom parku u Šidu.

Srem Klob-Kob Fest je manifestacija kojom se promoviše i neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija na teritoriji šidske opštine. Događaj je međunarodnog karaktera i učestvuju Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunija, Makedonija, Crna Gora i Srbija.

U celodnevnom programu su takmičenje u brzoj obradi mesa i takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice i brzom jedenju kobasica, a sve će začiniti koncert tamburaškog sastava LA BANDA iz Novog Sada.

Program manifestacije:

PETAK 25. oktobar sala Slovačkog doma Šid

17.00h – Prva Međunarodna konferencija autohtonih domaćih kobasica Srednje Evrope (predavači iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i Srbije).

SUBOTA, 26. oktobar, Slovački park Šid

11.00 – Svečano otvaranje manifestacije

12.00 – Takmičenje u brzoj obradi mesa

13.00 – Takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice

15.00 – Takmičenje u brzom jedenju kobasica

17.00 – Proglašenje pobednika

18.00 – Koncert tamburaškog sastava LA BANDA iz Novog Sada

Tokom celog dana biće organizovan kulturno umetnički program. Pored izlagača svoje proizvode i rukotvorine izalagaće i udruženja žena sa teritorije Opštine Šid.

Kako se prijaviti za učešće na manifestaciji?

Prijave za brzu obradu mesa: 063/556-180.

Prijave za takmičenje u pravljenju sveže kobasice vrše se putem

linka https://sremskakobasicijada.rs/prijavnica/ (Rubrika „takmičenje u pravljenju kobasica“) ili na telefon 063/556-180.

Prijave za izlagače se vrše putem linka https://sremskakobasicijada.rs/prijavnica/ (Rubrika „izlagači“), ili na telefon 064/04-713-79 (svakog dana od 18h do 21h).
Prijave za takmičenje u brzom jedenju kobasica vršiće se na dan manifestacije.
Manifestaciju organizuje Udruženje „Sremska svinjokolja i Kobasicijada“ uz podršku Opštine Šid, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i kancelarije za Slovake u dijaspori.