Turnir u fudbalu 3×3 ovog vikenda u Sremskoj Mitrovici

Ovog vikenda Sremska Mitrovica postaje epicentar sportskih dešavanja, zahvaljujući drugom po redu turniru u fudbalu 3×3, organizovanom od strane Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica i Fudbalskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Ovaj uzbudljivi sportski događaj, koji se održava na Trgu Ćire Milekića, predstavlja sjajnu priliku za građane da se upoznaju sa najnovijim trendovima u sportu, koji spaja profesionalce i rekreativce. Turnir u fudbalu 3×3, koji počinje danas, posebno je zanimljiv jer predstavlja inovativni koncept igre sličan košarkaškom formatu 3×3, koji je već stekao status olimpijskog sporta.

Ratko Grabić, predsednik Fudbalskog saveza Grada Sremska Mitrovica, istakao je važnost ovakvih manifestacija: „Fudbala i futsala u našem gradu imamo mnogo, ali mini fudbal, odnosno 3×3, je nešto novo i uzbudljivo, slično basketu 3×3, koji je za kratko vreme dospeo do nivoa olimpijskog sporta. Prošle godine smo prvi put organizovali turnir u ovom formatu, i drago mi je da i ove godine nastavljamo sa tradicijom.“ Turnir za seniore će se održati danas, dok je subota rezervisana za mlađe selekcije.

Grabić je naglasio da je interesovanje za turnir ogromno, sa ekipama iz različitih gradova poput Bosanskog Šamca, Bečeja, Vrbasa i Zemuna.

Nemanja Crnić, predsednik Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, istakao je važnost ovakvih sportskih događaja za grad. „U subotu, 14. septembra, očekujemo veliki broj ekipa iz mlađih kategorija. Turnir će se igrati po kup sistemu, što znači da svaka ekipa ima šansu da se dokaže, a očekujemo više od 50 ekipa iz godišta 2009–2011. Ponosni smo što je interesovanje za ovaj format igre veliko, i verujem da ćemo uskoro imati turnir koji će se igrati na višem nivou, baš kao što je to bio slučaj sa basketom 3×3.“

Za mlađe selekcije, turnir počinje u subotu u 9 časova na Gradskom trgu, a učestvovaće deca iz tri kategorije: 2009/2010, 2011/2012 i 2013/2014 godište. Takmičenje je otvoreno za sve, učešće je besplatno, a najbolje ekipe biće nagrađene medaljama.

Ovaj sportski vikend u Sremskoj Mitrovici obećava mnogo zabave i takmičarskog duha, i predstavlja priliku za građane da uživaju u jedinstvenom sportskom događaju na otvorenom.