Dan porodice u Maloj Bosni okupio Mitrovčane i obradovao mališane

U porti hrama Svetih Sirmijskih mučenika u mitrovačkom naselju „Mala Bosna“ upriličen je po 5. put „Dan porodice“ u organizaciji Mesne zajednice „Slobodan Bajić Paja“, udruženja „Mostovi na Drini“ uz veliku podršku Grada Sremska Mitrovica.

Manifestacija „Dan porodice“ počela je u 11. sati i traje ceo dan.

U 12 časova odigrana je predstava za decu „Ekološka bajka“, a mališani su mogli da uživaju u dečjim sportskim igrama, vazdušnom toboganu i „Boom“ animatorima.

Ispred Mesne zajednice i naselja Mala Bosna, Biljana Matić, je istakla značaj ovog događaja: „Ovo je peta godina kako organizujemo manifestaciju Dan Porodice. Kao što vidite, i ove godine smo se potrudili i zajedno, složno, kao uigran tim, pripremili sve. Želimo da proslavimo ovaj dan jer je Dan Porodice izuzetno važan. Porodica je osnova svega i važno je da negujemo prave vrednosti i tradiciju. Mislim da ne postoji bolje mesto za to od ovog ovde, u porti crkve Svetih Sirmijskih mučenika i zajedno sa svim našim učenicima.“

„Cilj manifestacije je da neguju prave vrednosti, jer porodica je stub svakog društva. Treba od malih nogu učiti decu šta je porodica, koliko je ona važna i da je zajedništvo na prvom mestu. Danas smo ovde da slavimo te vrednosti, da se družimo i zajedno učimo šta znači biti deo jedne porodice,“ dodaje Biljana .

U sklopu ove izuzetno posećene manifestacije priređen je i bioskop na otvorenom za najmlađe i za celu porodicu, koji će imati priliku da od 19:00 časova uživaju u projekciji dečjeg filmskog hita „Mačke u muzeju“.