Vučević: Sremska Mitrovica je grad sa jasnom vizijom (FOTO i VIDEO)

Foto: Moj grad SM

Poseta predsednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića i predsednice Vlade APV Maje Gojković završena je obilaskom kompanije „Metalfer Steel Mill“, jedne od najuspešnijih srpskih kompanija.

Ovom prilikom predsednik Vlade je izjavio:

„Mitrovica nema neki ozbiljan problem oko zapošljavanja. Ono što mora i treba da radi jeste da pokaže da ovaj grad ima istoriju i tradiciju, da bi dobila puni karakter grada mora upravo da pokaže da je dala šest ili sedam rimskih imperatora. Danas smo, pored istorijskog i kulturnog kompleksa, videli jednu od najmodernijih škola. Posebno sam zadovoljan kada sam video kompleks sportskih terena“.

Foto: Moj grad SM

„Posetu završavamo obilaskom „Metalfer Steel Milla“, ozbiljne kompanije koja ima 600 zaposlenih. Za svaku pohvalu je zaštita životne sredine. Nama treba industrija jer je ona nosilac razvoja. Ovo je dokaz da postoji održivi razvoj. Meni je posebno važno da rade za našu namensku industriju, rade za Krušik. Čestitam gradonačelniku Nedimoviću, očigledno da ga nosi nova energija, da Mitrovicu učini boljim mestom za život. Može da računa na podršku i republičke i pokrajinske vlade“, istakao je Vučević.

„Sremska Mitrovica mora da iskoristi svoje izuzetne turističke potencijale, jer arheološko nalazište koje ima je retkost u Evropi. Podržaćemo razvoj ovog grada kako bi on postao grad kulture s obzirom na to da se uskoro završava rekonstrukcija zgrade Pozorišta „Dobrica Milutinović“, velika investicija Pokrajinske vlade. Sremska Mitrovica je ispunila sve uslove za moderan grad“, navela je predsednica Gojković.

Biće to prilika, prema njenim rečima, da Sremsku Mitrovicu predložimo za grad kulture 2027. godine, jer ima sve potencijale za to.

Foto: Moj grad SM