100 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šid

Dobrovoljno vatrogasno društvo Šid svečano je obeležilo veliki jubilej – 100 godina postojanja. Proslava ovog značajnog datuma otpočela je svečanom sednicom Društva i intoniranjem himne Republike Srbije.

 

Nakon sednice, prisutni su imali priliku da obiđu Vatrogasni dom i posete izložbu fotografija, eksponata i dokumentacije pod nazivom „Vatra: dobar sluga, zao gospodar – 100 godina kontrole“. Ova izložba prikazala je bogatu istoriju hrabrosti i posvećenosti članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva svom gradu i svojoj zajednici. Izložba je organizovana u saradnji DVD Šid i MNU „Ilijanum“. 

Veliku podršku Društvu dao je i predsednik Opštine Šid Zoran Semenović. On je ovom prilikom izrazio zahvalnost i poštovanje prema radu vatrogasaca kroz decenije, ali i prema mlađim naraštajima koji ih nasleđuju i istakao da su upravo oni ti koji uspešno usprovode misiju zaštite građana u svim životnim okolnostima, na temeljima bogate tradicije, hrabrosti i svog zajedništva. 

Sve prisutne pozdravio je prigodnim govorom predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Aleksandar Vučinić. 

U okviru obeležavanja velikog jubileja, u subotu, 28. septembra u 15.00 časova biće organizovan Dan otvorenih vrata za decu na adresi Vatrogasnog doma u Šidu.