Takmičarke Karate kluba Srem na Državnom prvenstvu osvojile pet medalja

Ovog vikenda održano je Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u katama i borbama u sportskom centru ‘Vlade Divac’ u Vrnjačkoj Banji. Karate klub SREM predstavljalo je pet takmičarki koje su ostvarile izvanredan uspeh osvojivši ukupno pet medalja.


Najuspešnija je bila Helena Malbašić, koja je postala dvostruki državni prvak osvojivši zlatne medalje u kategoriji kadetkinja, pojedinačno i u kata timu.

Kata tim u sastavu Anđela Perović, Miona Murić, Helena Malbašić i Sara Starčević osvojio je zlato, dok je Sara Starčević dodatno osvojila bronzanu medalju u kategoriji juniorki. Srebrnu medalju u kategoriji kadetkinje pojedinačno osvojila je Miona Murić, a Dunja Likić je u kategoriji kadetkinje B klase osvojila bronzu.

Ovaj uspeh je značajan korak u pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će se održati u oktobru u Veneciji. Naši reprezentativci, Miona Murić (kate kadetkinje) i Anđela Perović (kata tim Srbije), braniće boje Srbije i Karate kluba SREM na ovom prestižnom takmičenju.