Održani Miholjski susreti sela u Višnjićevu

Višnjićevo je danas bilo domaćin manifestacije Miholjski susreti sela. Miholjski susreti sela organizovani su u saradnji Opštine Šid, TOŠ-a, KOC-a i MZ Višnjićevo, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu sa ciljem promocije i proslavljanja najboljeg što sela daju. 

Udruženja žena iz opštine Šid iznela su na štandove najbolje od gastronomske ponude, sve ono što krasi dobru trpezu. I nije samo hrana ono što ove vredne ruke umeju da prave, pa su se tako mogli naći ručni radovi – od veza, kecelja, unikatnih torbi do nakita. 

Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović obišao je sve izlagače i tom prilikom istakao da je pravo zadovoljstvo videti bogatstvo i raznolikost štandova, pogotovu kada znamo da izložene proizvode žene izrađuju same. „Žene su zasigurno stub naših sela. Njihova predanost i trud su od neprocenjive vrednosti za razvoj svake zajednice, a nezamenjivi za čuvanje tradicije“, istakao je tom prilikom. 

Program ovogodišnjih Miholjskih susreta sela svojom muzikom i svojim glasovima obogatili su članovi Etno grupe „Rapsodija“ iz Novog Sada.