Pehar u Mitrovici – Nacionalno otvoreno prvenstvo u LIFE SAVING-u

 Proteklog vikenda, subotu i nedelju, 28. i 29. septembra 2024. godine, spasioci na vodi Crvenog krsta Sremska Mitrovica i Nintel-a učestvovali su na Nacionalnom otvorenom takmičenju u spasilaštvu na vodi. Tekmičenje je održano na Adi Ciganliji.

Cilj ovog takmičenja je popularizacija sportske grane Life Saving-a, koja doprinosi unapređenju bezbednosti lokalne zajednice, utiče na kulturu mladih i njihov bezbedniji boravak na vodenim površinama i razvija veštine koje mogu da doprinesu očuvanju života.

Takmičenje je organizovano u dve kategorije (otvorenoj i juniorskoj) u šest različitih disciplina: Trči-Plivaj-Trči, Spasavanje čamcem, Spasavanje tubom, Bacanje užeta, Simulacija nesreće na vodi i Trka zastavica.

I ove godine, naši predstavnici uzeli su učešće u obe kategorije u okviru kombinovanog tima pod nazivom „Crvenikrst Sremska Mitrovica – Crveni krst Subotica – Nintel”.

Crveni krst Sremska Mitrovica na takmičenju su predstavljale dve ekipe:

– U Otvorenoj kategoriji: Nikola Vuić, Valentina Vuković, Filip Trećaković, Milan Stanković.

– U kategoriji juniora: Mirko Vuković, Mladen Grbavac, Mateja Vidović, Dunja Vasiljević, Dunja Novotni, Aleksandar Mirić, Jovica Todorović, Dušan Mrvaljević i Milica Ljubisavljević.

U svojstvu sudije, na ovom takmičenju angažovan je Đorđe Nedeljković, predsednik Komisije za spasilaštvo na vodi Crvenog krsta Sremska Mitrovica.

Nakon dvodnevnog, izuzetno zahtevnog takmičenja i u lošim vremenskim prilikama, u konkurenciji 13 ekipa, naše ekipe i takmičari ostvarili su izuzetan plasman, i to:

U kategoriji juniori, ekipno – PRVO MESTO!

2.mesto – Spasavanje tubom: Milica Ljubisavljević, Dušan Mrvaljević, Mirko Vuković, Aleksa Matković

3.mesto- Spasavanje tubom: Mateja Vidović, Aleksandar Mirić, Mladen Grbavac, Srđan Matković

3.mesto – Simulacija spasavanja u nesreći na vodi: Mirko Vuković, Aleksa Matković, Mladen Grbavac, Mateja Vidović

3.mesto – Bacanje užeta: Aleksandar Mirić, Jovica Todorović

2.mesto – Trka zastavica: Mirko Vuković

3.mesto – Trka zastavica: Srđan Matković

1.mesto – Trči, plivaj, trči: Mateja Vidović

3.mesto – Trči, plivaj, trči: Dušan Mrvaljević

3.mesto – Trči, plivaj, trči: Milica Ljubisavljević.

U otvorenoj kategoriji, ekipno – PETO MESTO!

1.mesto – Spasavanje čamcem: Nemanja Gligorić, Nikola Vuić, Filip Trećaković, Milan Stanković

3.mesto – Trka zastavica: Valentina Vuković.

Na Nacionalnom takmičenju u spasilaštvu na vodi učestvovalo je 178 takmičara. Takmičarske ekipe su bile iz 18 opština i gradova iz cele Srbije: Crveni krst Sremska Mitrovica-Nintel, Crveni krst Aleksandrovac, Crveni krst Brus, Crveni Kraljevo, Crveni krst Kragujevac, Crveni krst Novi Sad, Crveni krst Subotica, Crveni krst Niš, Crveni krst Jagodina, Crveni krst Užice, Crveni krst Voždovac, Crveni krst Stari grad, Crveni krst krst Obrenovac, Crveni krst Palilula, Crveni krst Boljevac i Spasilački savez Srbije.