Skupocena ogrlica i luksuzne torbice u gepeku

Foto Uprava carina Republike Srbije

Carinski službenici su 1. oktobra 2024. godine na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, otkrili pokušaj dvoje putnika da u prtljagu preko granice prenesu luksuznu, a neprijavljenu robu vrednu gotovo 1,8 miliona dinara.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao mercedes stranih registarskih oznaka sa više putnika koji su izjavili da nemaju ništa da prijave.

Tokom detaljne kontrole koja je usledila, među ličnim stvarima u koferu jednog od putnika otkrivene su dve luksuzne ženske torbice poznatih marki ”Chanel” i ”Celine” čija je ukupna vrednost procenjena na preko 560.000 dinara.

Foto Uprava carina Republike Srbije

Nekoliko trenutaka kasnije, i u ličnom prtljagu putnice koja je putovala istim automobilom, otkrivena je još jedna luksuzna torbica poznate marke ”Saint Laurent”, kao i skupocena zlatna ogrlica iz ekskluzivne kolekcije marke ”Chanel” čija je ukupna vrednost procenjena na preko 1.200.000 dinara.

Foto Uprava carina Republike Srbije

U oba slučaja vrednost robe je procenjena na osnovu otkrivenih fiskalnih računa i uredno overenih obrazaca za povraćaj poreza na dodatu vrednost otkrivenih uz neprijavljenu robu.

Foto Uprava carina Republike Srbije

Neprijavljena luksuzna roba privremeno je zadržana do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Foto Uprava carina Republike Srbije