Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović prisustvovao je promociji novih autobusa prevoznika „Sirmiumbus“

Gradski prevoz u Sremskoj Mitrovici je organizovan kroz javno – privatno partnerstvo. Povodom nabavke 19 autobusa sa Euro 6 kvalitetom prevoznika „Sirmiumbus“, gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimovic prisustvovao je njihovoj promociji.

„Ne znam koliko se svi sećamo, pre desetak ili dvanaest godina, javni prevoz je postao ozbiljan problem. Ništa se nije menjalo, i tada smo morali da se suočimo sa različitim izazovima. Setimo se kako je nekada izgledalo, kako su neki od nas morali da se bore da bi stigli do posla ili škole. U okviru obnove voznog parka ovog puta se radi o 19 autobusa sa Euro 6 kvalitetom, kakve sada pored glavnog grada Beograda ima jos samo Mitrovica, rekao je Nedimović.

Vladimir Vinš, zakonski zastupnik Sirmiumbus-a, dodao je da su novi autobusi ključni za održavanje prevoza na linijama koje povezuju Lačarak i industrijsku zonu. Planiramo da uključimo još tri mini busa koji će dodatno poboljšati dostupnost prevoza.“

Autobusi ce biti korišceni na lokalnim linijama.

Među novim relacijama su Crvena Česna – Šašinci, Jarak, kao i kružna linija koja povezuje Sremsku Mitrovicu sa Ležimirom, Grgurevcima i Bešenovo, vraćajući se nazad do Mitrovice. Osim toga, linija Lačarak – Industrijska zona i linija Lačarak – Mala Bosna biće ključne za prevoz na ovim relacijama.