„Vojni lekar na selu“ posetio selo Privina glava u šidskoj opštini

Foto: Opština Šid

Projekat civilno-vojne saradnje „Vojni lekar na selu“ realizovan je danas u opštini Šid, u naseljenom mestu Privina Glava, u saradnji Prve brigade Kopnene vojske, Doma zdravlja Šid, Crvenog krsta Šid i Opštine Šid.

Foto: Opština Šid

Ovaj projekat ima za cilj pružanje pomoći zdravstveno i socijalno ugroženom stanovništvu u seoskim sredinama koja nemaju obezbeđenu stalnu zdravstvenu zaštitu, sa posebnom pažnjom na stara, slabopokretna i nepokretna lica.

Foto: Opština Šid

Meštani Privine Glave mogli su da izvrše osnovne lekarske preglede sa merenjem nivoa šećera u krvi i EKG snimanjem srca, dok su socijalno ugroženom stanovništvu podeljeni i paketi pomoći. Građani koji nisu mogli da se upute na pregled u centar sela, dočekali su ekipu vojnih i civilnih zdravstvenih radnika u svom domu.

Foto: Opština Šid

U okviru današnje akcije pregledano je 30 stanovnika, sa pet kućnih poseta.
Akciju je obišao i predsednik opštine Šid, Zoran Semenović iskoristivši priliku da se i sam pregleda, ali i da razgovara sa meštanima ovog sela.

Foto: Opština Šid

On je izrazio zahvalnost nosiocima današnje akcije, a posebnu zahvalnost izrazio je Vojsci Srbije na angažovanju, podršci i službi narodu Srbije.

Foto: Opština Šid