Pošta Srbije uvodi robote – Novi Sad među prvim gradovima

U skladu sa sve većim obimom poslova, Pošta Srbije uvodi robote za sortiranje pošiljki u svoje centre. Do kraja godine, roboti će biti uvedeni u pet gradova, uključujući i Novi Sad, što će ubrzati proces dostave pošiljki i olakšati poslove zaposlenima.

Kako je izjavio direktor Pošte Srbije, Zoran Anđelković, primena veštačke inteligencije postaje sve prisutnija u funkcionisanju poštanskih službi.

“Pošta Srbije želi da bude u korak sa svetom, a možda i ispred većine”, istakao je Anđelković za RTS, naglasivši da će se roboti za sortiranje uvesti u Beograd, Novi Sad, Kraljevo, Kragujevac i Niš.

Uvođenjem ovih inovacija, proces sortiranja pošiljki će biti znatno brži i efikasniji.

Istovremeno, ovo će olakšati posao zaposlenima u poštama, omogućavajući im da se više fokusiraju na druge aspekte rada.

Anđelković je podsetio na važnost održavanja tradicionalnog poštanskog saobraćaja, posebno u vezi sa pismima, i naglasio da, iako se nove tehnologije uvode, neke tradicionalne usluge, poput slanja pisama i dalje ostaju važne.

Poslednjih godina, zbog porasta onlajn kupovine preko aplikacija kao što je “Temu”, Pošta Srbije je značajno povećala obim posla. Uvođenje robota u poštanske centre će omogućiti da se ovaj rast efikasnije upravlja i poboljša brzina dostave pošiljki.

Pored tehnoloških inovacija, Pošta Srbije će nastaviti da održava tradicionalne poštanske usluge, uprkos sve većem uticaju veštačke inteligencije u modernim operacijama.