U toku postavljanje novog krova na zgradi 44 u naselju Matije Hudji

Foto: Moj grad sm

Na zgradi broj 44 u naselju „Matije Huđi“, započeti su radovi na zameni krovnog pokrivača čije je urušavanje pretilo. Pored budžeta koji je obezbeđen sredstvima samih stanara, pomoć je pružila država u iznosu od 400.000 dinara, kao i Gradsko stanovanje u vidu pozajmice u iznosu od milion i dvesta pedeset hiljada.

Stanari zgrade 44 u naselju „Matije Huđi“ konačno će moći da predahnu od problema koji su bili uzrokovani prokišnjavanjem. Dotrajalu tegolu kroz nekoliko dana zameniće novi krov.

Foto: Moj grad sm

Stanarski fond za sada broji milion i 900 hiljada dinara, što je nedovoljno za ovu namenu, zbog čega je Gradsko stanovanje obezbedilo dodatna sredstava u iznosu od milion i 250 hiljada dinara u vidu beskamatne pozajmice koju će stanari moći da otplaćuju u simboličnom iznosu kroz 24 mesečne rate.

Iz Gradskog stanovanja apeluju na stambene zajednice da, ukoliko su već u sistemu tekućeg održavanja, uđu i u program investicionog održavanja kako bi se slični problemi mogli rešavati svrsishodnije, kao i to da se mesečna cena održavanja od 720 dinara koju građani plaaćaju za održavanje neće povećavati.