Akcija Sportskog saveza Srbije „Sport u policiji”

Akcija „Sport u policiji” u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i  Sportskog saveza Srbije održana je danas. Domaćini takmičenja za pripadnike Policijske uprave Sremske Mitrovice su Gradska uprava za kulturu i sport i tehnički organizator Sportski savez Grada Sremska Mitrovica.

Takmičenjem na turnirima u malom fudbalu i basketu 3 na 3, u našem gradu realizuje se akcija Sportskog saveza Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova „Sport u policiji”. Sportske aktivnosti održaju se na dve lokacije u Poslovno sportskom centru „Pinki” i na Atletskom stadionu uz podršku Gradske uprave za kulturu i  sport.

Vasilj Ševo, načelnik Uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica rekao je u ime organizatora: „Mi smo, kao uprava, stvorili sve, pre svega, infrastrukturne uslove da se ovaj projekat realizuje, tako što smo dali naše ustanove sporta, Poslovno sportski centar „Pinki” i Atletski stadion na raspolaganje tehničkom organizatoru. Inače, Zakonom o sportu je predviđeno da Sportski savez vodi računa o sportu u policiji kao granski savez i ja se nadam, a mogu i da tvrdim da ćemo mi ubuduće imati ovakve ili slične akcije. Želeo bih da ovaj projekat prođe u sportskom i fer nadmetanju i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova želim sretan takmičarski dan, da ne bude povređenih i da pobede najbolji.”

Planirano je održavanje turnira u sedam disciplina. Prvi i drugi krug takmičenja organizuju se na lokalnom nivou, a pobednici obezbeđuju plasman na regionalno, a zatim i na republičko takmičenje. Termine i prostor za treninge obezbedio je lokalni sportski savez.

Nemanja Crnić, generalni sekretar Gradskog sportskog saveza kaže da su oni tehnički organizator ove akcije kao nadležni granski savez i dodaje: „Mi smo u prilici i u obavezi da organizujemo sva takmičenja koje su vezana za Ministarstvo unutrašnjih poslova, za njihove radnike. Lično, kao koordinator ove akcije na teritoriji Sremskog okruga imam veliku čast i zadovoljstvo da smo danas krenuli sa prvim takmičenjima koja će svoj epilog imati na državnom takmičenju. Svi današnji pobednici u sportovima idu dalje u Suboticu, na regionalno takmičenje. Na Atletskom stadionu održali smo takmičenje u Kuperovom testu, jutros rano je krenula košarka basket 3 x 3 i sada je u toku takmičenje u futsalu za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova sa teritorije Sremskog okruga, dakle Policijske uprave Sremska Mitrovica. Mi smo se potrudili da budemo dobri domaćini, obezbedimo sve moguće, najbolje uslove da ova takmičenja prođu u najboljem redu.”

Ova akcija ima za cilj pokretanje sporta u policiji, a najavljeno je da će se sportska takmičenja u policiji odvijati i tokom narednih sportskih sezona.