„Fruškovanje 2021“: Akcija uređenja područja Nacionalnog parka Fruška gora

Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“ povodom obeležavanja Međunarodnog dana planete, pokrenulo je veliku akciju uređenja područja tog nacionalnog parka, koja će trajati do 24. maja.

U sklopu ove akcije pod nazivom „Fruškovanje 2021“ svi zaposleni u tom preduzeću, kako se navodi na FB profilu NP Fruška gora,  u susret prvomajskim i uskršnjim praznicima uredili su sve turističke lokalitete kako bi nacionalni park što spremnije i lepše dočekao sve posetioce.

Kao deo ove velike akcije, ofarbani su drveni mobilijari na izletištima i putokazne table, sakupljano je smeće iz šume, sa staza i pored puta, košena je trava, navodi se u saopštenju preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“.

Uređeno je ukupno 55 izletničkih lokaliteta na kojima je sproveden i tretman suzbijanja krpelja.

„ Očekujemo da svi posetioci Nacionalnog parka vode računa o svom ponašanju i bezbednosti prilikom boravka u prirodi Fruške gore i da svaki korišćeni prostor za sobom ostave onakavim kakav bi želeli da sledeći put zateknu. Lep provod i ugodan boravak u prirodi tokom Prvomajskih i Uskršnjih praznika svim ljubiteljima prirode, “- ispred JP „Nacionalni park Fruška gora“ želi v.d.direktora Radoslav Krunić.