Aleksandra Dinić nastavlja borbu posle teške ali uspešne operacije u Turskoj

Zahvaljujući pre svega velikim žrtvama i upornosti porodice Aleksandre Dinić, ali i podršci koju je ova mlada Mitrovčanka dobila od svih vas, koji ste poslali bar jedan SMS 1360 na broj 3030, Aleksandra je stigla u Tursku gde je urađena teška operacija na zauzdavanju i uklanjanju dela tumora. Informacije o Aleksandrinom stanju posle operacije i o daljim koracima koji su potrebni da se sprovedu obavestila nas je njena rođena sestra Nataša.
„Stižemo sa aerodroma u bolnicu u večernjim casovima. Aleksandra je vec drugi dan u dubokom snu. Ne moze da otvori oči, ne moze da priča. Operacija, kojom bi joj uklonili deo tumora, bila je planirana za vikend. Po dolasku u bolnicu radi se hitan CT, zatim i magnet. Saopštenje doktora da je životno ugrožena, i da ce već sutradan, u 7:30 biti na operacionom stolu. Zamalo! Reč koja nije dovoljno mala da opiše koliko je falilo da zakasnimo.
Operacija koja je trajala oko 10 sati, neizvesnost, strepnja i konačno saopštenje doktora da je sve prošlo po protokolu, bez komplikacija. Uklonjen je veliki deo tumora i ugradjena je cevčica za aplikaciju terapija u preostali, inoperabilni deo tumora. Aleksandra je dobila šansu da nastavi svoju bitku“, napisala je Nataša na društvenim mrežama.
„U bolnici, koja se prostire na deset spratova, i mogu samo da zamislim kojim brojem soba, Aleksandru sa intenzivne nege smeštaju u sobu pod brojem 1361, odmah do sobe1360 (njen broj u fondaciji). Pomislih, zamalo! Bila bi to luda slučajnost… mada sve vise verujem da se neke stvari dešavaju ili ne dešavaju da bi nas dovele na pravi put. 
Sledi postoperativni oporavak… Aleksandra je trenutno stabilno, i dalje bez mogućnosti da pomera levu stranu tela. Njen neprijatelj, koji ju je zamalo dokrajčio, je i dalje tu. Samo sada sa znatno manjim brojem vojnika nego ranije. Dok je Aleksandra iscrpljena od dugog ratovanja. Mrtva trka! Medjutim, imamo strategiju i plan da kontinuirano napadamo njenog, sada pomalo oslabljenog neprijatelja, nizom terapija.
Ne smemo čekati ni trenutka, jer podsećam da njen tumor nosi titulu prvaka u svojoj kategoriji po agresivnosti i po sposobnosti brzog multiplikovanja. Još jedno „Zamalo“ ne možemo sebi da priuštimo!
Zamalo, reč u koju može da stane toliko puno, ali ne dovoljno koliko mi treba da se zahvalim svima vama koji ste se makar jednom porukom odazvali na moj apel za pomoć.
Ne znam da li je moguce osvestiti da ta jedna poruka koju pošaljete, to jedno deljenje apela, jedan lajk, jedan komentar na ponekoj licitaciji, je po jedan metak ispaljen na ovu neman od tumora! Bez vas, kao naše armije, mi ne bi mogli ništa!
Sada nam je potrebna jos jedna kisa metaka, kako bi pokušali da ovu bitku privedemo kraju“, podelila je rođena Aleksandrina sestra Nataša sa svima nama najnovije informacije.

SMS 1360 na 3030

Uplata na dinarski račun:160-6000001468223-53
Uplata na devizni račun: 160-6000001468323-44
IBAN: RS35160600000146832344