Američka kompanija „Modine“ otvorila novi pogon u Sremskoj Mitrovici (FOTO/VIDEO)

Foto: mojgradsm

Američka kompanija „Modine“ koja skoro deset godina posluje i radi u Sremskoj Mitrovici otvorila je danas u ovom gradu novi pogon koji će se prostirati na 16000 kvadratnih metara.

Foto: mojgradsm

Svečanosti su prisustvovali mandatar za sastav Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, ambasadora SAD u Srbiji Nj.E. Kristofer Hil, gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, direktor kompanije „Modine“ Dejan Nestorović ali i Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice iz vremena kada je ova kompanija došla u grad na Savi i započela svoje poslovanje, kao i mnogi drugi.

Foto: mojgradsm

Gradonačelnica Milovanović istakla je da je otvaranje novog pogona od velikog značaja za grad i njegove građane, da to znači korak napred ali i nova radna mesta.

„Naš cilj je da ostvarimo snove, zajedno verujući u njihovu realizaciju. Danas svedočimo triumfu volje i znanja, otvarajući fabriku u koju je do sada uloženo preko 27 miliona eura. U naredne tri godine očekuje se izvoz od sto miliona eura i više od 700 zaposlenih, što je zaista za poštovanje. Sremski okrug i Sremska Mitrovica postaju jedan od najrazvijenijih regiona, zahvaljujući upravo ovakvim poduhvatima. Sremska Mitrovica ima vredne ljude i prave domaćine. Želim da ovaj prostor što pre bude popunjen i da ovde rade vredni i sposobni ljudi. Trudićemo se da privučemo što veći broj kompanija“, istakao je Miloš Vučević, mandatar za sastav Vlade Republike Srbije.

Foto: mojgradsm

Kompanija „Modine“ lider je u proizvodnji rashladne opreme, a trenutno zapošljava 400 radnika u u pogonima u Sremskoj Mitrovici.

Foto: mojgradsm

Posluje na pet kontinenata i zapošljava oko 12000 ljudi širom sveta.

Foto: mojgradsm
Foto: mojgradsm