Atletičari AK „Srem“ nastavljaju sa uspesima

Tri medalje na prvenstvima Srbije i jedan odličan plasman i rezultat na jakom međunarodnom takmičenju bilans je atletičara sremskomitrovačkog „Srema“ ovog vikenda.

Najpre je na prvenstvu Srbije u višebojima u Sremskoj Mitrovici u disciplini sedmoboj za mlađe juniorke Milana Simić pobedila sa osvojenih 4421 bodom ostvarivši nekoliko izvrsnih rezultata. Počelo je trkom na 100m prepone (15,97s) u kojoj je bila peta uz neke probleme, potom skromnih 1,46m u skoku u vis i četvrto mesto ali nakon toga sledi buđenje dobrih 9,51m u bacanju kugle od 3kg i treće mesto, da bi prvi dan završila pobedom na 200m rezultatom 26,93s. Drugog dana Milana nije dozvolila iznenađenja i pobedila je u svojoj disciplini skok u dalj rezultatom 5,35m, takođe bila prva u bacanju koplja od 400g na daljinu od čak 38,00m i sa solidnom prednošću je čekala poslednju disciplinu, trku na 800m gde je pratila situaciju, bila trećeplasirana, a trčala je onoliko koliko je bilo potrebno za pobedu 2:35,57. Milana je mlađa juniorka i naredne godine tako da je ovo sjajan uspeh.

Potom je u Ćupriji na novootvorenoj atletskoj stazi održano prvenstvo Srbije na 10.000m na stazi i osvojena je po jedna zlatna i jedna srebrna medalja. Mirko Mauna je napravio veliko iznenađenje i pobedio u trci seniora rezultatom 31:46,05. Tako je postao najmlađi osvajač ove titule na prvenstvima Srbije. Aleksandra Kostadinović je 10000m prešla za 38:36,73, osvojila srebro i nastavila uspešan niz. U svoju kolekciju je uvrstila osmu po redu medalju sa državnih prvenstava u konkurenciji seniorki. Jovana Šubatlija je u istoj trci bila petoplasirana rezultatom 42:55,41, dok je Andrej Joksimović u revijalnoj trci na 1500m u jakoj konkurenciji bio šesti rezultatom 4:21,05.

A onda su iz Splita sa Kupa Evrope u bacačkim disciplinama stigle sjajne vesti da je Marija Vučenović bacila koplje (600g) na daljinu od 62,25 što je njen novi lični rekord koji je bio dovoljan za odlično peto mesto. Konkurencija je u Splitu bila veoma jaka, takmičili su najjači bacači Evrope i Marijin rezultat je, nadamo se, uvertira za neke još lepše vesti sa internacionalne scene.

Atletičari AK „Srem“ svojim uspesima pronose ime svog grada širom Srbije i Evrope i njegovi su najbolji ambasadori.