Atletičari „Srema“ veoma uspešni na Prvenstvu Vojvodine u krosu

Foto: Atletski klub Srem

Veoma uspešni su bili atletičari sremskomitrovačkog „Srema“ na Prvenstvu Vojvodine u krosu koje je održano u Zrenjaninu. U zvaničnom programu u osam kategorija osvojeno je čak pet zlatnih zlatnih medalja, jedno srebro i jedna bronza.

Najpre je u nezvaničnom progamu u trci atletskih škola za 2011. godište za devojčice na 300m pobedila Isidora Maksimović i najavila uspešan dan za Sremce. Kod atletskih škola na 300m Mila Božović je trku završila kao peta, Marija Maksimović kao sedma i Andrej Flanjak kao sedmi.

Potom je usledila trka mlađih pionirki na 1000m u kojoj je sjajna Katarina Škorić pobedila bez većih problema, Tara Žarić osvojila četvrto mesto u Vojvodini , Miona Maksimović sedmo a Lena Božović deveto.

Kod mlađih juniorki na 2000m Lana Gavrilović osokoljena uspehom na prošlonedeljnom prvenstvu Srbije u planinskom trčanju od početka preuzima inicijativu i samouvereno sa velikom prednošću pobeđuje konkurentkinje, Marina Ljubišić završava kao četvrtoplasirana a Marija Adamović kao deveta.

U veoma zanimljivoj trci mlađih juniora na 3000m odlični Andrej Joksimović pobeđuje svog nezgodnog konkurenta iz Kikinde Konstantina Nemanju, a Aleksandar Anđelković sjajno trči i završava kao bronzani.

Sledi trka seniora i Mirko Mauna u trci na 6000m osvaja zlato nametnuvši jak tempo od početka do kraja dok kod seniorki na 3000m Aleksandra Kostadinović bez problema pobeđuje a Jovana Šubatlija osvaja srebrnu medalju.

Trener Bojan Komlenić je izjavio: „Veoma sam zadovoljan zalaganjem svojih atletičara i njihovi sjajni rezultati su logičan rezultat vrednog rada, posvećenosti i velike ljubavi prema atletskom sportu, a posebno mi je drago to što se uz ime AK „Srem“ pored tradicionalne povezanosti sa tehničkim disciplinama, sada može dodati i odlična grupa trkača voljnih da se dokazuju i napreduju“.