Atletičarke AK „Srem“ odbranile titulu ekipnih prvakinja Srbije u krosu!

Veliki uspeh za Atletski klub „Srem“ i odbranjeno prvo mesto od prošle godine, ostvarile su altletičarke Aleksandra Kostadinović, Jovana Šubatlija i Vanja Vlaović!
One su ponovile uspeh od prošle godine ali sada u još jačoj i brojnijoj konkurenciji. Trčalo se na 8 km, a Aleksandra Kostadinović je završila trku u ekipnom plasmanu kao trećeplasirana, Jovana Šubatlija je bila četvrta a Vanja Vlaović deveta, što je u konačnom zbiru bodova na kraju dovelo do prvog mesta!
Iza sebe su ostavile drugoplasiranu ekipu beogradske Crvene Zvezde i tima Somborskog Maratona.
One su i ove godine stekle pravo da predstavljaju Srbiju na Kupu evropskih šampiona u krosu koji će se održati u Španiji!
Sjajni su bili i stariji pioniri u trci na 2 km gde je Mihajlo Vuk Komlenić završio kao petoplasirani, Marko Lukač na 15. mestu a Filip Mitrović na 17. mestu od 29 takmičara i na kraju su ekipno bili drugi iza novosadske Vojvodine.
Moramo pohvaliti i ekipe mlađih pionira (Maksim Hasečić koji se hrabro borio i završio kao sedmi, Marko Popović i Danilo Bojić), mlađih pionirki (Katarina Škorić, Nevena Božić, Julija Filipović), starijih pionirki (Tara Žarić, Iva Bežanović i Mia Ružojčić).
Mirko Mauna je u trci mlađih seniora završio kao šestoplasirani.