Bajaga i Instruktori napravili spektakl u Sremskoj Mitrovici (FOTO)

Koncertom rok grupe „Bajaga i Instruktori” otvoren je prvi Festival „In Front of Art” na Partizanovom igralištu u našem gradu. Pred nekoliko hiljada ljudi čuveni srpki roker je sa svojim bendom održao koncert za pamćenje.

Foto: Čedomir Nedeljković/ mojgradsm

Rok grupa „Bajaga i Instruktori” koja ima bogatu diskografiju i nalazi se u samom vrhu rok scene još od bivše Jugoslavije, pa sve do danas, izvela je neke od svojih najvećih hitova „Moji drugovi”, „220 u voltama”, „Ruski voz“, „Plavi safir“, „Sa druge strane jastuka“, „Zažmuri“ i druge hitove koje je mitrovačka publika pevala u transu.

Foto: Čedomir Nedeljković/mojgradsm

Momčilo Bajagić Bajaga, frontmen i osnivač grupe rekao je u kratkom obraćanju medijima pre svoh nastupa: „Drago mi je da otvaramo ovaj Festival u gradu u kome smo poslednji put nastupali pre mnogo godina. Siguran sam da će se publika večeras dobro zabaviti i uživati uz naše hitove, koje vole sve generacije,” rekao je Bajaga.

Foto: Moj grad SM

Na pitanje kojom će pesmom otvoriti festival, Bajaga je odgovorio da je to tajna i iznenađenje za publiku. Takođe, popularni pevač se setio jednog svog davnog nastupa u hali „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici.

Foto: Moj grad SM

Koncert je trajao skoro dva sata, a muzičari su nekoliko puta izlazili na bis. Na kraju su se zajednički poklonili publici jer, kako su pre toga poručili: „Uvek se završi s nekom od naših pesama”.

Foto: Moj grad SM

Festival se nastavlja već večeras nastupom „Kolje i Grobovlasnika” i „Nipplepeople”. Za subotu je zakazan koncert „Partibrejkersa” i „Zostera”, a u nedelju će nastupiti Cirkus animatori, Neša Bridžis i grupa „Ničim izazvan”.