Banjalučani zahvalni Gradu Sremska Mitrovica

Delegacija Grada Banja Luka, posetila je Sremsku Mitrovicu i zvanično izrazila zahvalnost na mogućnosti za vakcinaciju na mitrovačkom vakcinalnom punktu.

U Sremskoj Mitrovici vakcinisano je preko polovine punoletnih građana, a preko 40% primilo je i drugu dozu vakcine, te se može zaključiti da se proces imunizacije u našem gradu sprovodi na zadovoljavajućem nivou.

Prema rečima zamenika gradonačelnice, Petra Samardžića, u procesu masovne imunizacije polazi se od jednog prioritetnog cilja, a to je dostizanje kolektivnog imuniteta i to ne samo u našem gradu, našoj zemlji, nego i šire, u čitavom regionu. Da bi se taj cilj ostvario, u procesu imunizacije treba učiniti dve važne stvari – učiniti to što pre i napraviti što širi obuhvat. Sremska Mitrovica je u više navrata iskazivala spremnost da pomogne drugima, posebno našem narodu iz okruženja, ovoga puta našem bratskom gradu, našim Banjalučanima, zaposlenima u Gradskoj upravi, koji već proteklih nekoliko vikenda dolaze u Sremsku Mitrovicu na vakcinisanje, po pozivu naše gradonačelnice.

Ova priča o solidarnosti na tragu je odgovorne politike predsednika Aleksandra Vučića, jer zahvaljujući toj politici, naša zemlja se na vreme snabdela dovoljnom količinom vakcina, dovoljnom za vakcinisanje svih građana Republike Srbije ali i ljudi koji dolaze van granica naše zemlje. Zahvaljujući toj politici i zvanično je omogućeno slobodno vakcinisanje svih lica koji dolaze iz BiH, Republike Srpske, na svim vakcinalnim punktovima u našoj zemlji.

Vakcinisanjem zaposlenih u Gradskoj upravi Banja Luke priča o kolektivnom imunitetu diže se na viši, regionalni nivo, uz očuvanje i negovanje dobrih, bratskih odnosa sa Gradom Banja Luka, čijim građanima su vrata Sremske Mitrovice uvek širom otvorena.

U ime Grada Banja Luka i gradonačelnika Draška Stanivukovića, mitrovčanima se zahvalila Milada Šukalo, savetnik gradonačelnika. Prema njenim rečima, ovo je najbolji način da se pokaže kako se neguju bratski odnosi i prilika da se pokaže šta znači pobratimljavanje i dugoročne veze dva grada.

Izvor: Grad Sremska Mitrovica 20/25