Bojan Zdelar sportista godine Grada Sremska Mitrovica

Tradicionalno i ove godine izabran je sportista godine Grada Sremska Mitrovica, a titulu najboljeg u 2019. godini poneo je Bojan Zdelar, član Kajak kluba „Val” i reprezentacije Srbije.

Bojan Zdelar kajakaš kluba „Val” ove godine poneo je titulu „Sportista godine” u kategoriji seniora.

„Ove godine sam proglašen za sportistu godine u kategoriji seniora. To mi je prvi put da sam najbolji sportista u seniorskoj kategoriji mada sam prethodnih godina bio i u svim mlađim uzrasnim kategorijama, u kategoriji: pionira, kadeta i juniora. Jako sam ponosan što sam proglašen za sportistu godine jer to pokazuje moje sjajne rezultate i pokazuje da se rad i trud uvek isplate. Nadam se i verujem da će svim nagrađenima pa i meni ova nagrada biti podstrek da u budućnosti postižemo još bolje rezultate. Prethodna godina mi je bila veoma uspešna. Ono što mi izdvaja prethodnu godinu u odnosu na ostale je to što sam prvi put osvojio titulu prvaka Evrope i čuo himnu “Bože pravde” što mi je bio jedan od sportskih ciljeva i veoma sam srećan što sam to ostvario. Takođe, nastupao sam i na seniorskom prvenstvu Sveta gde sam zauzeo 11. mesto što mislim da je solidan rezultat za prvu godinu takmičenja u seniorskoj konkurenciji,” izjavio je Zdjelar.

Bojan je prošlogodišnji prvaka Evrope u jednosedu na 1000 metara koje je izveslao za 3:28.015, što je najbrže vreme ikada izveslano u finalima Evropskih prvenstava.