Čak četiri zlata za mladog atletičara Đonića

U subotu i nedelju je u Sremskoj Mitrovici održano Prvenstvo Srbije za pionire/ke. Domaćin takmičenja i tehnički organizator bio je Atletski klub Sirmium.

Mlade nade Sirmiuma su se istakle i ovoga puta. Dokmanović Jovana osvojila je srebro u bacanju diska, dok je Lazić Marko došao do istog odličja novim ličnim rekordom 173 cm u skoku u vis.
Štafeta pionira 100-200-300-400m u sastavu Lazić Marko, Babić Mihajlo, Milutinović Aleksa i Đonić Stefan u izuzetno jakoj trci i odličnoj konkurenciji odnela je pobedu i došla do zlatne medalje.
Mladi Stefan Žonić je u subotu najpre osvojio dva zlata, u disciplinama 100m prepone 13.63s, odnosno 300m 37.17s, da bi u nedelju pobedio u trci 300m prepone 40.58s i istrčao fantastično poslednju izmenu u štafeti te doneo zlato. Na taj način izdejstvovao je „poker“ zlata i bio daleko najuspešniji takmičara od 400 pionira/ki koji su učestvovali iz cele Srbije.
Dobre rezultate su ostvarili i Turčan Dejana, Stojšić Sofija i Sarafijanović Uroš.
„Izuzetno uspešan vikend je za nama, odlično smo iskoordinirali oko organizacije takmičenja, a šlag na tortu predstavljaju sjajni rezultati naših pionira, naročito Đonić Stefana. Ovaj momak predstavlja svetlu budućnost Grada Sremske Mitrovice, Atletskog kluba Sirmium i reprezentacije Srbije“, istakao je trener Macanović Slobodan.