Četiri finala za džudiste „Sirmiuma“ na turniru „Velikana Vojvodine“

U organizaciji Džudo saveza Vojvodine u Novom Sadu je održan treći Memorijalni turnir velikana Vojvodine. Učešće je uzelo prvog dana 48 klubova, drugog dana 34 kluba iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, BiH, Makedonije i Srbije.

Džudo klub Sirmium imao je svoje predstavnike u tri uzrasne grupe, kod mlađih i starijih pionira i kod kadeta.

Kod mlađih pionira nastupili su : do 40 kg. Teodora Vukasović, 48 kg. Lana Novaković, do 52 kg. Maša Živanović, Do 60 kg. Mladen Mackanić i do 66 kg. Mateja Vučenović.

U uzrastu starijih pionira nastupili su do 46 kg. Luka Novaković, do 66 kg. Luka Vučenović i + 73 kg. Slavko Lončarević.

Kod kadeta nastupila je Katarina Tomić u kategoriji do 48 kg. Četiri finala obezbedili su Lana Novaković, Luka Novaković , Slavko Lončarević i Katarina Tomić.

Nakon eliminacionih borbi u finalu je najviše pokazala Lana Novaković i Katarina Tomić koje su osvojile prvo mesto i zlatnu medalju. Luka i Slavko su se morali zadovoljiti drugim mestom i srebrnom medaljom.

Blizu medalje bili su, odnosno u borbi za medalju Mladen Mackanić je izgubio skoro dobijen meč, jer je vodio do pred kraj meča, ali nije bio dovoljno oprezan , upao je u zahvat i igubio meč i bronzanu medalju. Još neiskusni Mateja Vučenović zauzeo je peto mesto što je za njega ipak uspeh, obzirom da trenira manje od dve godine.

Sutradan u uzrastu kadeta nastupila je naša šampionka Katarina Tomić u kategoriji do 48 kg. U prvom meču namerila se na odličnu takmičarku iz Laćarka Ivanu Atarac od koje je nedavno izgubila. Bila je to odlična prilika za revanš , što se i dogodilo.

Katarina je plasirala neodbranjivu tehniku gušenja, i primorala Ivanu na predaju. Ni ostale protivnice nisu bolje prošle, Katarina je bila ovog puta ubedljiva i osvaja prvo mesto i zlatnu medalju. Sumirajući rezultate sa ovog veoma jakog turnira stručni štab je zadovoljan ostvarenim rezultatima, obzirom da je šest takmičara bilo u finalnom bloku, a čak četvoro njih je bilo u finalu.

Dve zlatne i dve srebrne medalje je učinak sa kojim su u klubu zadovoljni a osvojili su ih:

Lana Novaković, zlatna medalja
Katarina Tomić, zlatna medalja
Slavko Lončarević, srebrna medalja
Luka Novaković, srebrna medalja