Deca i omladina šidske opštine na pokrajinskim i zonskim smotrama recitatorskog, folklornog i dramskog stvaralaštva

Predstojećeg vikenda, deca i omladina iz šidske opštine, učestvovaće na pokrajinskim i zonskim smotrama recitatorskog, folklornog i dramskog stvaralaštva. 

Najpre, u petak, 19. aprila, počeće trodnevna, 54. Pokrajinska smotra recitatora pod nazivom “Pesniče naroda mog”, u banatskom mestu Sečanj. Šidsku opštinu će ove godine predstavljati učenice Osnovne škole “Sremski front” iz Šida: Iris David, 1. razred, u kategoriji mlađeg uzrasta i Laura Jovanović, 7. razred, u kategoriji srednjeg uzrasta.

U nedelju, 21. aprila, najmlađi folkloraši iz Erdevika i Morovića, nastupiće na Zonskoj smotri muzičko – folklornog stvaralaštva u Sremskoj Mitrovici, u okviru 62. Muzičkog festivala dece Vojvodine, u organizaciji Ustanove za kulturu „Srem“. Predstaviće se dve grupe Slovačkog kulturno – prosvetnog društva “Erdevik” – Dečji folklorni ansambl “Zvončeki” i “Zvončići”, učenici Osnovne škole “Sava Šumanović” iz Erdevika i Ljube. Takođe, iz najvećeg sela šidske opštine u Sremskoj Mitrovici će nastupiti i članovi KUD-a “Branko Radičević” te grupa učenika OŠ “Sava Šumanović”. Za svaku pohvalu su i članovi Škole folklora iz Morovića koji će takođe doprineti ugledu folklornog amaterizma šidske opštine.

A u Beočinu, istog dana, u nedelju, 21. aprila, u okviru Zonske smotre amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, glumci Amaterskog pozorišta “Branislav Nušić”, odigraće predstavu “Duga šetnja do kuće”.