Deda Rade (90) iz Šašinaca od Grada Sremska Mitrovica dobio novi bicikl!

U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući predstavnici lokalne samouprave dočekali su, sada već čuvenog Radoslava Ivanovića (90), koji je pred Đurđevdan, iz Šašinaca u Banja Luku krenuo biciklom, da bi posetio starog prijatelja i čestitao mu krsnu slavu.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović, predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, susreli su se danas u Gradskoj kući sa Radoslavom, koji je rekao da je glavni razlog odlaska u Banja Luku obećanje koje je dao prijatelju, da će mu doći na krsnu slavu, a putovanje, kako kaže, nije mu teško palo.

Na ovom putu Radoslavu se desila i jedna anegdota. Naime, u Brčkom mu je policajac platio prenoćište, prethodno ga prekorivši što je u tim godinama krenuo biciklom na dalek put.

Priseća se da je prvi bicikl dobio davne 1939. godine i ističe da mu ni dan danas ni vožnja bicikla ni fizički posao ne predstavljaju problem.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović rekla je da je deda Rade učinio jedan nesvakidašnji podvig odlaskom biciklom u Banja Luku. Od njege se, kako je rekla, može čuti mnogo toga zanimljivog, ali i naučiti, zahvaljujući velikom životnom iskustvu koje ima. Kako je istakla gradonačelnica, njen najveći utisak su deda Radetove reči: „Ljudima treba pomagati ako ste u mogućnosti“.

Predsednik skupštine Grada Sremska Mitrovica, Vladimir Pavlović, istakao je da je deda Rade primer da su godine samo broj, da njegov postupak nije samo maratonska vožnja biciklom, već i lekcija koju je svima održao, lekcija o humanosti i prijateljstvu, koju svi treba da sledimo.

Podsetimo, bicikl je otkupljen od strane gradonačelnika Banja Luke, Draška Stanivukovića, a novac je deda Rade poklonio u humanitarne svrhe za malog Vukana.

Kako je deda Radoslav ostao bez prevoznog sredstva, Grad Sremska Mitrovica mu je poklonio nov bicikl, ali je poručio da ne planira više daleke rute, pa će bicikl pokloniti nekom kome je potrebniji.