Desetogodišnja Mitrovčanka Ena Danenbaum postala evropski šampion u džez baletu!

Proteklog vikenda, na prestižnom evropskom takmičenju u Pragu (Češka republika) u organizaciji „Dance Now” tima, Srbiju je predstavljala desetogodišnja Ena Danenbaum iz Sremske Mitrovice, balerina studija modernog i klasičnog baleta „Olena”.

U kategoriji jazz solo children Ena je osvojila prvo mesto i specijalnu nagradu za nastupajuće takmičenje u San Remu u Italiji.

Ena je u prethodnoj takmičarskoj plesnoj sezoni osvojila mnoštvo trofeja kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Nova sezona takmičenja za nju počela je veoma uspešno i nadamo se da će nastaviti niz uspeha na predstojećim takmičenjima ovog proleća.

Izuzetna prilika za mlade balerine bila je da se upoznaju sa drugim kulturama i druže sa članovima ostalih plesnih klubova iz Srbije i Evrope, a posebno zadovoljstvo bilo je družiti se sa balerinama sestrinskog kluba iz Bijeljine iz „Studija Olena” koje su takođe osvojile veliki broj medalja. Veliki uspeh Ene i balerina iz Bijeljine zasluga je koreografa Olene Svetlane Rimac i sportskog trenera Željka Rimca.

Osim takmičenja talentovane devojčice su imale priliku da uživaju u zlatnom gradu na Vltavi kao i da posete i upoznaju kulturu i istoriju veličanstvenog Drezdena u Nemačkoj koji je jedan od najposećenijih gradova u Evropi.