Đaci generacije, ponos Sremske Mitrovice

Tradicionalne nagrade „Đak generacije“  su uručene najboljim mitrovačkim učenicama i učenicima za izuzetne rezultate tokom svog školovanja. U ime Grada, nagrađene i goste je pozdravila gradonačelnica Svetlana Milovanović. Nagrada podrazumeva diplomu i novčani deo, a uručenje je obavljeno u Gradskoj kući uz prisustvo učenika, članova njihovih porodica i nastavnika.

„Izuzetno smo ponosni što možemo da nagradimo naše najvrednije učenike, koji su svojim trudom i zalaganjem ostvarili vrhunske rezultate. Tradicija nagrađivanja najboljih traje dvadeset godina, a dobru tradiciju ne treba menjati“, izjavio je Zoran Đurić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje.

Filip Ninković iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ izrazio je zahvalnost: „Ponosan sam što sam proglašen đakom generacije u našoj školi. Organizacija ovog događaja je izvanredna, i veoma sam zahvalan svojim nastavnicima i roditeljima na podršci“.

Ilija Sretenović iz Muzičke škole „Petar Krančević“ kaže: „Čast mi je što sam deo ove svečanosti. Grad nam pruža ne samo materijalnu, već i moralnu podršku, što je izuzetno važno za naš napredak“, a Mia Teševkić iz Mitrovačke gimnazije je naglasila važnost podrške grada i profesora: „Cenim ovu dugogodišnju tradiciju koju Sremska Mitrovica ima da nagrađuje svoje najbolje učenike“.