Dobar pasulj daleko se čuje! Pasuljijada 2. avgusta u Bloku B!

U ponedeljak , 2. avgusta sa početkom u 9 časova ispred prostorija Mesne zajednice „Blok B“ biće održana sada već tradicionalna, 10. po redu „Pasuljijada“ kojom će ujedno biti obeležen Sveti Ilija, slava ove sremskomitrovačke mesne zajednice.

Prema rečima Dragana Božića, predsednika MZ „Blok B“ „Pasuljijada“ je sjajan povod da se ljudi okupe, lepo druže, provedu kvalitetno vreme sa svojim porodicama, prijateljima, komšijama. U organizaciji ovogodišnje “Pasuljijade” su M.Z Blok B, Zavičajno udruženje Moja Mitrovica, Zavičajno udruženje Mostovi na Drini i udruženje Kraljevina Srbija.

Ove godine na „Pasuljijadu“ dolaze i gosti iz Bijeljine, Beograda, Titela, Vilova, Valjeva, Šida i Šapca pored već tradicionalnih ekipa iz Bloka B i drugih mitrovačkih mesnih zajednica i Mačve.

Kao i nekoliko godina unazad, Grad Sremska Mitrovica će prižiti podršku „Pasuljijadi“ u Mesnoj zajednici „Blok B“, a generalni sponzot je kompanija “Mitros“.

„Pozivam sve ljubitelje dobrog provoda, druženja, pasulja da 2. avgusta dođu u našu mesnu zajednicu, da zajedno proslavimo Svetog Iliju“, rekao je Božić.

Prijave za učešće na „Pasuljijadi“ mogu se podneti na broj telefona: 060/5130873