Druženje mladih iz Tuzle i Sremske Mitrovice

Foto: Udruženje UM

Drugi regionalni trening iz preduzetništva realizovan je u banji Vrdnik tokom vikenda, u periodu od 22. do 25. februara.

Na treningu su učestvovali dvadeset mladih sa teritorije Srema i dvadeset mladih sa teritorije Tuzle i okoline.

Foto: Udruženje UM

U okviru regionalnog treninga mladi su definisali svoje biznis ideje i u naredna tri meseca ih očekuje rad sa mentorima na razvijanju sopstvenih biznis planova. Obuke se realizuju u okviru projekta „Sve na jednom mestu za podršku omladinskom preduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ koje realizuje Centar za omladinski rad iz Novog Sada u partnerstvu sa Udruženjem mladih „UM“ iz Sremske Mitrovice, Centrom za edukaciju mladih iz Travnika i Fondacijom Tuzlanske zajednice iz Tuzle, a projekat finansira Evropska unija.

Foto: Udruženje UM

Posle završenog treninga, mladi iz Sremske Mitrovice kao domaćini proveli su svoje goste iz Tuzle kroz svoj grad. Po rečima volontera iz Kancelarije za malde, mladi iz susedne Bosne i Hercegovine, oduševili su se našim gradom, Žitnim trgom, Gradskom plažom,Savskim kejom i gostoprimstvom naših sugrađana. Posle nekoliko sati provedenih  u carskom gradu mladi iz Tuzle nastavili su svoj put kući.

Foto: Udruženje UM