Džip nemoćan pred bujicom u Inđiji, voda do kolena: Dvojica ga guraju, vozilo ni da mrde

Od noćas Srbija je na udaru jakih grmljavinskih oluja, prizori koji stižu iz časa u čas liče na apokaliptične. Mnogi su ostali zaglavljeni na putevima u bujicama koje su se stvorile zbog ogromne količine vode.

U Inđiji ispod jednog nadvožnjaka situacija je postala krajnje kritična, a kombi i pikap nisu mogli da mrdnu. Kako se na snimku, koji je objavio 192.rs, može videti, dvojica muškaraca pritekla su u pomoć vozaču džipa i krenuli da ga guraju kako bi uspeo da se dočepa na površinu.

Podsetimo, jaka kiša padaće širom Srbije i narednih sati i biće praćena i obilnim pljuskovima, na severoistoku i jugozapadu i sa grmljavinom.

Očekuju se veoma obilne padavine, a oblačni i padavinski sistem premeštaće se od zapada prema istoku.

Ukupno se očekuje da padne u pojedinim predelima Srbije preko 50, pa i do 100 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica. Nema opasnostti od izlivanja većih reka, ali može doći do izlivanja manjih tokova i potoma bujičnoh karaktera.

Inače, ukupno u pojedinim predelima Srbije očekuje da pade više kiše nego što u proseku padne za mesec dana.

U narednim satima na jugu i jugoistoku Srbije biće i dalje suvo i toplo, a u nastavku dana jaki i obilni pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće i ove predele Srbije, uz osetniji pad temperature vazduha.

Maksimalna temperatura biće danas od 20°C u centralnim i zapadnim do 30°C jugoistočnim predelima, a u Beogradu će tokom celog dana biti 20-21°C.

Dobra vest je da na severu Vojvodine danas ne treba očekivati veće količine padavina.

Podsetimo, Srbiju je ponovo jutros zahvatilo jako nevreme, praćeno obilnim pljuskovima i grmljavinom.