ERDEVIK: Sutra počinje najčuvenija sremska “Kulenijada”, koji kulen je najbolji?

Ko je čitao nešto o istoriji Šida saznao je da su iz ovog malog graničarskog mesta i najzapadnije opštine našeg Srema, potekli čuveni Sava Šumanović, Ilija Bašičević Bosilj, Simeon Piščević, Georgije Magarašević, Filip Višnjić, Milivoje Mauković, važni i značajni za razvoj sprske kulture, obrazovanja, očuvanja srpskog identiteta na ovim prostorima.

Danas, ova Opština ima još nečim da se diči, manifestacijom koja čuva nešto lokalno, autentično, domaće, nešto bez čega Srem ne može da se pomene a da se ne pomisli na taj ljuti proizvod, uostalom baš kao i što samog sremskog domaćina krasi taj isti pridev, a bogami i Sremicu.

Najveće selo Opštine Šid, Erdevik, sutra će po 23. put, biti centar svinjskog i vinskog Srema jer je “Sremska kulenijada” jedna od najvećih i najposećenijih manifestacija takve vrste u regionu.

Štandovi sa mesnim poslasticama biće otvoreni od 9 časova, a imena najuspešnijih proizvođača biće saopštena u subotu, na svečanom otvaranju manifestacije, planiranom za 14 časova.

Nakon proglašenja, počeće kulturno – umetnički program, a u 20 časova nastupiće “Gospon tamburaši” a program se završava u 22 časa vatrometom.

Organizatori manifestacije Opština Šid, Mesna zajednica Erdevik, КOC, Privredna komora Srema i Turistička organizacija Šid, pozivaju sve ljude dobre volje da dođu i lično se uvere u gostoljubivost domaćina i kvalitet proizvoda.