Etno grupa „Hram” iz Laćarka čuva etno pesmu od zaborava

Etno grupa „Hram” sastoji se od devet članova. Najmlađi član grupe ima 14, a najstariji 18 godina. Deluje pri Hramu Svetog arhangela Gavrila u Laćarku.

Foto: Hram Svetog arhangela Gavrila

Grupa neguje tradicionalnu muziku Balkana. Grupa postoji od 2020. godine i vodi je sveštenik Branislav Divljak, paroh u Laćarku. Okupila ih je ljubav prema muzici i tradiciji i trude se da izvornu muziku sačuvaju od zaborava.

Na njihovom Fejsbuk profilu Etno grupe „Hram“, možete pogledati izvođenje pesama, nadamo se da ćete uživati.

Vanja Turopoljac kao najodgovniji i najstariji član, govorila nam je o sebi, kao i drugim članovima ove etno grupe i njihovom doprinosu radu iste. Njen opis svakog člana grupe, možete pročitati u daljem tekstu ispod fotografija članova grupe.

Kristina Katić: „Član koji nam se nedavno priključio, ubrzo se uklopila i peva prvi glas. Ume da svira klavir. Ima divnu boju glasa i vrlo je harizmatična. Završena osnovna i srednja muzička škola“. 

Anastasija Radišić: „Sa nama je od nedavno, peva prvi glas, predstavlja srce i dušu etno grupe, samo ime Anastasija znači vaskrsenje, tako ona svojim prisustvom oživotvorava našu grupu i daje punoću našem sastavu“.

Nikolina Jovančević: „Mlada basistkinja i drugi glas. Voli da eksperimentiše sa glasovima ali u većini slučajeva peva pratnju. Sa nama je od samog početka“.

Njegos Vezmar & Đorđe Turopoljac: „Veoma bitan deo grupe, svojim jakim glasovima upotpunjuju lepotu ženskih glasova. Sa nama su od nedavno ali njihove vokalne sposobnosti su izvrsne. Njegoš ima završenu muzičku školu za harmoniku. Đorđe svira tarabuku. Veoma su duhoviti te nam ulepšaju svaku probu. Najviše vole krajišku muziku“.

Dejana Štrbački: „Prvi glas u većini pesama, brzo uči i ima nežnu boju glasa, svojom emocijom u pesmi ostavlja dirljiv utisak na publiku“.

Vanja Turopoljac: „Najodgovornija za vokalni deo grupe, sluša i pomaže da se svi usklade i izjednače, ponekad dođe ljuta na probu, ali ubrzo zbog fantastične atmosfere na probi, postane raspoložena!“

Sara Tanasić: „Najmlađi član naše grupe, ima samo 14 godina. Završena muzička škola za gitaru. Zbog jačine njenog vokala, ona peva prvi glas. Sa nama je od nedavno ali se želja za učenjem i te kako vidi, te se nadamo što boljem uspehu u budućnosti“.

Marina Vasić: „Jedna od najmlađih članica etno grupe, brzo se uklopila u drugi glas što nije tako jednostavno. Ima lep ženstven glas. Svira violinu!“

Portal Moj grad SM obaveštavaće vas o budućim aktivnostima etno grupe „Hram“.