Gastro Srem od 1. do 3. septembra

Gastronomsko – turističke manifestacije Gastro Srem održaće se po šesti put od 1. do 3. septembra od 18h na Trgu doktora Zorana Đinđića u Staroj Pazovi na kojoj će se predstaviti oko 70 autentičnih gastro izlagača iz Srema i regiona koji se svojim raznovrsnim proizvodina izdvajaju po kvalitetu.

Već tradicionalno, glumac Aleksandar Dunić u ulozi Sremca je zaštitno lice, a novina na ovogodišnjoj manifestaciji su gastro i travel blogeri koji će biti gosti i učesnici.

Gastro Srem 2023. posetioce vodi na nezaboravan gastronomski put kroz raskošne ukuse i mirise
tradicionalne kuhinje Srema. Očekuje ih vikend ispunjen savršenim spojem hrane, zabave i druženja.

Gurmanski raj:Prepustite se kulinarskim majstorijama renomiranih lokalnih i internacionalnih kuvara. Od tradicionalnih jela sa autentičnim notama Srema, do kulinarskih inovacija.

Vinske čarolije:Ljubitelji vina moći će da istraže bogatstvo vinogradarske tradicije Srema. Degustacija vrhunskih vina lokalnih vinarija i predstavljanje procesa pravljenja vina.

Muzički ambijent:Osim gastronomskog uživanja, Gastro Srem 2023. pruža i nezaboravno muzičko iskustvo. Uživajnje uz zvuke kamburice i fantastičnih bendova.

Porodična zabava:Goste očekuje bogat zabavni program za celu porodicu! Deca će imati priliku da se igraju, učestvuju u radionicama i uživaju u posebnim jelima pripremljenim za njih.

Tržnica tradicije: Osetite duh Starog Srema kroz autentične suvenire, rukotvorine i lokalne proizvode.

Organizator manifestacije je opština Stara Pazova pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekreterijata za regionalni razvoj , međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Minastarstva turizma i omladine.

Više informacija na zvaničnom sajtu manifestacije: www.gastrosrem.rs.