Gastronomske čarolije u Laćarku, održano takmičenje u kuvanju gulaša „Prva varjača Laćarka“

Uprkos nestabilnom vremenu danas je sve ljubitelje gulaša vreme poslužilo i mogli su da se takmiče i uživaju u gastronomskoj čaroliji na kraju Sremske ulice u Laćarku.

Tradicionalna „Prva varjača Lačarka“ 12. po redu  i ove godine okupila je veliki broj ljubitelja ove gurmanske poslastice.

Darko Ilić poznatiji u ovom sremskom selu a i šire kao Kiki za portal Moj grad SM je rekao: „Okupilo se 148 ekipa koje su takmičarske i ima desetak ekipa koje su došle na druženje. Ovo je manifestacija koju organizuje udruženje građana Kiki i komšije uz podršku svih prijatelja, MZ Laćarak, grada Sremska Mitrovica i udruženja iz celog Srema“

„Manifestacija je tradicionalna, ima svoje ustaljenje standarde, ove godine smo se malo plašili da će nas vreme omesti, ali na kraju se izvuklo dobro vreme. Za ljude koji vole ovakve stvari njima vreme i nije prepreka. Očekujemo da manifestacija svake godine bude sve veća i veća“, dodao je Ilić.

Manifestacija je imala i humanitarni karakter, za našu sugrađanku Natašu Nedić prikupljala su se novčana sredstva koja su joj potrebna za dalje lečenje.

Za najmlađe danas je na ovoj manifestaciji bilo sve besplatno na radost najmlađih posetilaca.

Za one najbolje ekipe predviđene su i vredne nagrade.

O najukusnijim gulašima odlučivao je stručni žiri sastavljen od vrhunskih kuvara.