Godinu dana od masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“

Na današnji dan, pre tačno godinu dana, 2023. godine u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, učenik ove škole K. K. (13) ubio je deset osoba, devetoro dece i čuvara škole.

K.K. je po dolasku u školu u 8:41 započeo krvavi pir iz očevog pištolja, koji je za posledicu imao ubistvo učenika Mare Anđelković, Bojane Asović, Angeline Aćimović, Ane Božović, Adriane Dukić, Eme Kobiljski, Katarine Martinović, Sofije Negić, Andrije Čikića i čuvara škole Dragana Vlahovića.

Učenik koji je izvršio masakr sa dva pištolja imao je tada 13 godina i prema domaćem zakonu nije krivično odgovoran, te se protiv njega nije mogao pokrenuti krivični postupak.

Krivični postupak je pokrenut protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića i majke Miljane Kecmanović.

Nakon sprovedene istrage, Više javno tužilaštvo u Beogradu je u oktobru prošle godine podiglo optužnicu protiv Vladimira Kecmanovića

Optužena je i majka dečaka, jer je njen DNK pronađen na jednom metku u učinioci VII 2 u kojoj je masakr počinjen, a optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je maloletnik učio da puca, jer su tokom istrage dali lažne iskaze.