Godišnji koncert udruženja „Piccolo piano”

U Galeriji „Lazar Vozarević“ održan je Godišnji koncert Udruženja za kreativni razvoj dece „Piccolo“, na kom su nastupili polaznici škole klavira „Piccolo piano“.

Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport rekao je da lokalna samouprava podržava ovakve događaje: „U vreme kovida-19 ovakva vrsta aktivnosti nam je značajna i potrebna. Umetnost je tu da bi nam ulepšala život, da bi spasila svet. Ona nam je potrebna kao drvoredi i lepi vidici i zato smo danas tu. Zahvaljujem se Udruženju Pikolo koje danas proslavlja 15 godina. Ovaj festival je u tom znaku, a godinišnjicu su obeležili kroz dve aktivnosti, juče u amfiteatru gradskog parka concert je održao dečji hor i bila je škola solo gitare, a večeras će nastupiti najmlađi učesnici polaznici škole klavira. Drago mi da će iz grada Sremske Mitrovice neke pozitivne vibracije ili pozitivni eho otići dalje širom našeg grada. Ovo je nešto što nam je zaista potrebno i iz tog razloga će se lokalna samouprava truditi da bude da bude prisutna i mi smo nas ovde da se opustimo i da uživamo.”

Dušanka Gavrilović u ime Udruženja za kreativni razvoj dece „Piccolo” kaže da oni organizuju brojne manifestacije, od koji je jedna „Piccolo Sun Fest”.

„U okviru „Piccolo Sun Fest”-a, ove godine su održane dve koncertne večeri, jučerašnja, koja je bila u gradskom parku gde su nastupali dečiji hor Pikolo i škola gitare, a večeras u galeriji nastupa „Piccolo piano”, škola klavira. Ova godina koja je bila specifična, iz više razloga, ponajviše zbog epidemije koja nas je zadesila iznedrila je i neke novine, tako da smo imali onlajn takmičenje „Piccolo piano talents”, koje okupilo 172 takmičara iz 23 zemlje sveta. Većina dece koja večeras nastupaju, su svirala i na tom onlajn takmičenju, i imaju jedno tako iskustvo iza sebe ali naravno oni su željni sviranja uživo, željni sviranja pred publikom, sa njihovim mamama, tatami, bakama i dekama, tako da smo večeras izuzetno uzbuđeni jer sviramo našim roditeljima i drugarima”, rekla je Dušanka Gavrilović.

Deca su uživala u nastupu, a još više su uživali roditelji, bake i deke u publici kao podrška svojim malim talentima.