Gradonačelnica obišla prvu bebu rođenu u 2021. godini

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović, sa saradnicima, tradicionalno je posetila prvorođenu bebu u novoj godini i uručila poklone njenoj majci. Devojčica Mila Jokić, prva beba rođena u našem gradu, došla je na svet juče, 4. januara.

Mila, prva beba rođena sa teriotorije Grada Sremska Mitrovica, u novoj godini teška je 2.880 grama i duga 48 cm. Majka Jelena Jokić donela je na svet bebu 4. januara, u 8 sati i 55 minuta.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, posetili su danas Porodilište Opšte bolnice Sremska Mitrovica i darivali prvu sugrađanku rođenu u 2021. godini.

„U 2020. godini, nažalost, imali smo više onih neprijatnih vesti ali se uvek kroz te vesti uspe probiti i vest iz našeg porodilišta koliko imamo novorođenih beba, 2020. godine je bilo više rođenih beba nego 2019. nadam se da će se i 2021. godine taj broj još povećati. Meni je posebno drago što od juče imamo našu novu sugrađanku devojčicu Milu Jokić iz Sremske Mitrovice i naša je i obaveza, i naš zadatak da im spremimo što bolje i bezbednije uslove za život. Čestitam ovom prilikom i njenim roditeljima, želim im, takođe kao i njihovoj bebi, dug i srećan život, kao i svim roditeljima koji su dobili decu u ovom periodu. Prema Odluci Grada, prva beba rođena u Sremskoj Mitrovici dobija poklon u vrednosti od 10.000 dinara kao i 50.000 dinara u kešu i naravno, majci cveće”, rekla je gradonačelnica.

Beba koja nije rođena sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, a rođena je u Opštoj bolnici, to je beba iz Nove Pazove, dodala je gradonačelnica, takođe je dobila poklon u vrednosti od 10.000 dinara od mitrovačke lokalne samouprave.

„Ovu 2021. godinu započinjemo zaista lepim vestima, kao prvo hteo bih da poželim sreću svim svim porodiljama, a i budućim. U 2020. godini imali smo 74 porodilje više u odnosu na 2019. godinu i nadamo se da će ih u 2021. prvoj godini biti još više. Svim građanima želim mnogo zdravlja, sreće i ljubavi u 2021. godine”, rekao je Dražen Riđošić, načelnik za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Zabeležen je porast u broju rođene dece u odnosu na prethodnu godinu prema rečima zamenika direktora Opšte bolnice dr Dragana Malobabića.

Kako je rekao dr Malobabić: „U Sremskoj Mitrovici je tokom 2020. godine rođeno 1.437 beba. Na svet je došlo nešto više dečaka, njih 755, i 686 devojčica. Tokom 2019. godine u ovom gradu je rođeno 1.363 beba, dakle tokom godine koja je iza nas bilo je čak 74 porođaja više nego prethodne godine. Ovo je porast od 5.4% u broju novorođenih u Sremskoj Mitrovici, u odnosu na 2019. godinu.”

Zbog epidemiološke situacije i vanrednih mera koje su na snazi, poklon prvorođenoj Mitrovčanki nije uručen, kao ranije njenoj majci Jeleni, nego je predat ocu Milanu. Milan Jokić, otac male Mile nije krio svoju sreću i radost. Presrećan, zahvalio se doktoru Malobabiću, bolničkom osoblju i lokalnoj samoupravi.

„Zahvalan sam Gradu Sremska Mitrovica, bolnici, zahvalan sam doktoru Malobabiću. Čuli smo se sa majkom, super su, sve je u najboljem stanju, bio sam, video sam ih i sve je super. Ovo nam je prvo dete i ja sam presrećan”, rekao je otac prvorođene bebe.

Prva beba rođena u 2021. godini u Porodilištu Opšte bolnice sa područja Srema je Sofija iz Nove Pazove. Majka Jovana Kukić  porodila se 1. januara u 13:32h, beba je teška 3.400 grama i duga 51 cm.