Hapšenja zbog krađe 43.000 državnog ordenja iz zgrade SIV-a

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su iz Kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a ukrali 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

U opsežnoj akciji hapšenja koju su organizovali Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu i Uprava kriminalističke policije, Služba za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam osoba, objavljeno je na sajtu suda.

Lišeni su slobode J. M. (rođen 1959. godine), N. A. (rođen 1961. godine), I. Z. (rođen 1971. godine), O. P. G. (rođena 1959. godine), S. S. (rođena 1980. godine), A. T. (rođen 1964. godine), A. R. (rođen 1963. godine) i R. K. (rođen 1960. godine), dok je za dva lica S. H. (rođen 1972. godine) i S. B. (rođen 1978. godine) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 osoba je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a, izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena, navodi se na sajtu suda.